Головна Новини Суспільство Війна з Росією Українці можуть взимку сидіти по 6-8 годин без світла: через що
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці можуть взимку сидіти по 6-8 годин без світла: через що

Україні вистачить наявних запасів вугілля, але за умови працюючих енергоблоків

6 жовтня 2022, 17:06 comments1591
Поділіться публікацією:

Через енергетичну кризу та повномасштабне вторгнення РФ в Україні можуть задіяти під час опалювального сезону віялові відключення електроенергії. Таку заяву під час  інтерв'ю УНІАН зробив колишній начальник пресцентру  НАК "Нафтогаз України" Юрій Корольчук.

Українці можуть взимку сидіти по 6-8 годин без світла: через що

В Україні можу виникнути проблеми із світлом (фото з відкритих джерел)

Корольчук зробив припущення, що електроенергії Україні має вистачити навіть без Запорізької АЕС. Окрім цього, нашій країні вистачить  наявних запасів вугілля, але щоб пройти зиму  потрібно, щоб працювали енергоблоки.

"У нас і вугілля достатньо, десь 2,5 мільйона тонн — зі скороченням споживання електроенергії промисловістю, населенням, нам цього вистачає. Але, в умовах, якщо стабільно працюватимуть всі блоки атомної електростанції. У ситуації зупинки блоку або двох блоків, випаде тисяча або дві тисячі мегават, і тоді, скоріш за все, будуть вдаватися до віялових відключень, тобто контрольованого процесу обмеження споживання електроенергії. Я не думаю, що  проблемою  буде пережити 5,  або 8 годин без електроенергії. Якщо це все буде контрольовано. У 90-х роках таке було. Не прям таке, не можна порівнювати, але було", — заявив Корольчук. 

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що українців просять економити електрику. Цей опалювальний сезон буде самим складним в українській історії. Саме тому українцям треба почати економити електроенергію та перенести її активне споживання на ніч. З таким зверненням до громадян виступив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. Через те, що Запорізька АЕС опинилася під контролем росіян, українська енергосистема буде працювати з максимальним навантаженням. Відтак економія електроенергії дозволить зберегти енергетичну стійкість країни.

 
 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини