Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна звільнила за останні три місяці від окупантів площу, яка дорівнює Закарпатській області
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна звільнила за останні три місяці від окупантів площу, яка дорівнює Закарпатській області

Пораховано кількість звільненої території від окупантів РФ

12 вересня 2022, 23:30
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

За останні три місяці протистояння між Російською Федерацією та Україною відбулись значні пересування військ. Особливо виділяється український контрнаступ. Загальну площу захоплених і відвойованих територій за три місяці порахував шведський військовий аналітик Def Mon, який опублікував свої цифри у Twitter.

Україна звільнила за останні три місяці від окупантів площу, яка дорівнює Закарпатській області

Пораховано кількість звільненої території від окупантів РФ. Фото з відкритих джеред

За цифрами військового експерта Def Mon Україна змогла повернути під свій контроль 11,5 тис. кв. км. Це трохи менше ніж площа усієї Закарпатської області. Такі результати є наслідком українського контрнаступу, який розпочався в кінці серпня на південному напрямку країни, а з вересня і на сході. В результаті було знищено велику кількість військової техніки та особового складу армії РФ. Через такий тиск ЗСУ окупанти та колаборанти почали залишати міста та селища на сході України та тікати до кордону РФ.

Російська Федерація за останні три місяці окупувала територію майже в 1,6 тис. кв. км. Цей показник в 7 раз менше ніж результати українських військових та дорівнює приблизно площі Києва та Севастополя, якщо їх об’єднати.

Ознайомитись з результати роботи Def Mon можна нижче:

Усі данні шведський військовий аналітик зібрав з відкритих джерел.

Раніше, портал "Коментарі" писав скільки техніки та особового складу втратила РФ у період з 4 по 12 вересня. За цей час ЗСУ знищило 3150 російських окупантів, а також 100 танків.

Також "Коментарі" повідомляли про те, як окупанти тікаючи з окупованих територій крали виделки, ложки та навіть взуття пенсіонерів. Про це розповідають мешканці звільнених територій.

 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини