Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна звернулася до ООН після чергового російського терору у Чорному морі
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна звернулася до ООН після чергового російського терору у Чорному морі

Українська влада закликала ООН та партнерів жорстко відреагувати на дії Росії

14 серпня 2023, 07:25
Поділіться публікацією:

Дії Російської Федерації стосовно зупинки цивільного судна в Чорному морі є відвертим ігноруванням прав чорноморських держав на вільне судноплавство та прав іноземних суден на мирний прохід через територіальне море прибережних країн. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

Україна звернулася до ООН після чергового російського терору у Чорному морі

Олександр Кубраков. Фото з відкритих джерел

Міністр повідомив, що Україна закликала ООН та партнерів жорстко відреагувати на дії Росії та докласти всіх зусиль для припинення терору в Чорному морі та вжити заходів проти Російської Федерації як країни-члена Міжнародної морської організації.

"З метою уникнення провокацій рекомендуємо капітанам суден, які прямують до/з українських морських портів, пропливати якомога ближче до узбережжя північно-західної частини Чорного моря через територіальні води Туреччини, Румунії та Болгарії", — додав міністр.

Нагадаємо, Міноборони РФ 13 серпня, заявило, що зупинило у Чорному морі іноземне судно. Воно нібито йшло у порт Ізмаїла в Одеській області.

Росія каже, що один з її військових кораблів зробив "попереджувальні постріли" по вантажному судну в Чорному морі після того, як воно не відреагувало на вимогу зупинитися.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в Офісі президента України вважають, що, якщо РФ не повернеться в зернову угоду, морський зерновий коридор запрацює і без неї. Чи згодні з такими твердженнями? Які шанси, що Росія повернеться до домовленостей? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини