Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна змінила військові плани: у CNN назвали причину
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна змінила військові плани: у CNN назвали причину

Українське керівництво вже могло змінити деякі свої військові плани через витік важливих даних

10 квітня 2023, 08:10
Поділіться публікацією:

Через виток секретних американських документів Україна вже змінила деякі свої військові плани. При цьому подробиць щодо цих планів не розкривається. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в матеріалі "CNN", з посиланням на джерела.

Україна змінила військові плани: у CNN назвали причину

ЗСУ. Фото з відкритих джерел

Зазначається, що деякі з оригінальних документів викривають масштаби американського прослуховування ключових союзників, включаючи Південну Корею, Ізраїль та Україну.

Інші розкривають ступінь проникнення США до Міністерства оборони Росії та російської ПВК "Вагнер", в основному через перехоплені комунікації та людські джерела, які тепер можуть бути відрізані чи поставлені під загрозу.

Також частина документів розкриває ключові слабкі місця в українському озброєнні, протиповітряній обороні, чисельності та готовності батальйонів у критичний момент війни, коли українські війська готуються до контрнаступу проти росіян – і саме тоді, коли США та Україна почали розвивати більш довірчі відносини у сфері обміну розвідувальною інформацією. .

За інформацією CNN, Україна вже змінила деякі свої військові плани через цей витік, повідомило джерело, близьке до Офісу президента.

Пентагон доклав "міжвідомчих зусиль" для оцінки наслідків витоку, заявила в неділю заступник прес-секретаря Пентагону Сабріна Сінгх.

"Міністерство оборони продовжує вивчати та оцінювати достовірність сфотографованих документів, які поширюються в соціальних мережах і, здається, містять чутливі та засекречені матеріали, — йдеться у заяві Сінгха. — Було розпочато міжвідомчу роботу, зосереджену на оцінці впливу цих фотографій на національну безпеку США, а також на наших союзників та партнерів".

Читайте також на порталі "Коментарі" — Пентагон розслідує витік секретних планів НАТО та США щодо підготовки наступу України. Крім того, в мережу "злили" нові секретні документи про Україну, Китай та Близький Схід. Вже виникла реакція на це з боку Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України, а також аналіз російської реакції від американських аналітиків. Про що говорять ці "сливи", загальний галас навколо них, а також реакція сторін? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини