Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна змінила стратегію у війні: на що тепер ставка та які пакети допомоги отримує Київ
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна змінила стратегію у війні: на що тепер ставка та які пакети допомоги отримує Київ

В останньому пакеті допомоги від США, зокрема, акцент зроблено на захисних бар'єрах HESCO

25 грудня 2023, 16:40
Поділіться публікацією:

Вміст пакетів допомоги, що надходять в Україну, зазвичай дає уявлення про пріоритети у війні та допомагає спрогнозувати майбутні етапи військових операцій. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Forbes".

Україна змінила стратегію у війні: на що тепер ставка та які пакети допомоги отримує Київ

Війна в Україні. Фото: Генштаб ЗСУ

Журналісти наводять приклад, що, готуючись до свого літнього наступу, Україна отримувала пакети допомоги, до яких входила низка бронетехніки та інших систем, необхідних для наступу на російські війська. У останньому пакеті допомоги від США для України включено велику кількість боєприпасів, обладнання для підриву та загородження HESCO.

"Хоча багато з цих предметів були очікуваними, включення загороджень HESCO вказує на можливе зрушення у військових діях України у бік більшої оборонної спрямованості", – припускають журналісти.

ЗМІ звертає увагу, що загородження HESCO – це розбірні зварні сітчасті кошики, які розкладаються у великі куби. Після розкладання ці куби заповнюються ґрунтом і з'єднуються разом, утворюючи стіну.

Forbes робить висновок, що Україна готується входити до глухої оборони. Журналісти зазначають, що постачання загороджень HESCO в Україну вказує на необхідність для українців швидко зайняти оборонну позицію, ймовірно, для відображення нового наступу, започаткованого російськими військами.

ЗМІ звертає увагу, що потужні загородження стануть у пригоді ЗСУ не лише на Донбасі, але під час утримання плацдарму на Лівобережжі Херсонщини, де українські захисники протистоять численному російському угрупованню.

Читайте також на порталі "Коментарі" — військові підсумки року: що вдалося Україні, а з чим виникли складнощі. Експерти детально проаналізували ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини