Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна закликала ОБСЄ пильно стежити за діями РФ: що може готувати ворог
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна закликала ОБСЄ пильно стежити за діями РФ: що може готувати ворог

Заклик України пролунав на тлі заяв Захарової про те, що Україна «готується підірвати» Київську ГЕС

18 липня 2024, 19:56
Поділіться публікацією:

Росія може використовувати заяви про можливу руйнацію дамб Київської ГЕС і дамб Канівського водосховища як дезінформацію для залякування українців або ж готуватися до підриву цих об'єктів у рамках так званої операції під чужим прапором, заявила тимчасово виконуюча обов'язки постійного представника України при міжнародних організаціях у Відні Вікторія Кувшинникова на засіданні Постійної ради ОБСЄ у Відні, повідомляє Укрінформ.

Україна закликала ОБСЄ пильно стежити за діями РФ: що може готувати ворог

ОБСЄ

"На тлі безперервних і безжальних атак на критично важливі об'єкти української цивільної інфраструктури ми стали свідками нових абсурдних звинувачень Росії в тому, що Україна нібито готує руйнування дамб Київської ГЕС і Канівського водосховища. Що б це не було – поширення дезінформації, залякування українського народу, підготовка до операції під чужим прапором чи спроба відвернути увагу міжнародної спільноти – однак спільнота ОБСЄ має ще більш уважно стежити за діями Росії", — сказала вона.

Дипломат також нагадала про підрив росіянами Каховської ГЕС, який став найбільшою техногенною катастрофою в Європі за останні десятиліття. Цьому злочину передувала активна дезінформаційна кампанія РФ, що "яскраво свідчить про методи Кремля", додала Кувшинникова.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що 12 липня, речниця російського МЗС Марія Захарова заявила, що Україна нібито готує підрив дамб Київської ГЕС та Канівського водосховища, щоб "звинуватити в цьому Росію".

При цьому українські експерти вважають, що заяви Захарової мають дуже чітку мету, їй головне завдання посіяти паніку серед мешканців країни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини