Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна втратила головну перевагу над ворогом, яка завжди рятувала: про що мова
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна втратила головну перевагу над ворогом, яка завжди рятувала: про що мова

На третьому році війни Україна втратила ключову перевагу над ворогом – креативність і неочікуваність, вважає політичний експерт Олександр Кочетков

24 червня 2024, 17:04 comments5160
Поділіться публікацією:

За словами політичного експерта Олександра Кочеткова, він спілкується з фронтовими медиками, які буцімто розповідають, що у Сил оборони дуже багато втрат – і загиблими, і пораненими. При цьому військові розповідають, що ідуть вкрай запеклі бої, тому без втрат неможливо, і ворог втрачає значно більше. Але, додає експерт, значна частина наших втрат — на совісті тих командирів ВСУ, для яких життя бійців так і не стало найвищою цінністю, і вони сповідують радянський принцип "триматися за будь-яку ціну".

Україна втратила головну перевагу над ворогом, яка завжди рятувала: про що мова

Війна в Україні

"Але головне, що на третьому році війни ми втратили мало не головну свою перевагу над ворогом — креативність та неочікуваність. Раніше багато питань спільних бойових дій вирішувалося на горизонтальному рівні, між командирами середньої ланки, що дозволяло враховувати реальний стан на сусідніх позиціях і діяти узгоджено. Тобто, ефективно і з мінімальним втратами", — говорить експерт.

За його словами, ситуація настільки непокоїть військових, що вони вже почали висловлюватися про це публічно, не зважаючи на можливі каральні наслідки з боку тих з великими погонами, кого вони критикують.

При цьому, Кочетков вважає, що примусова мобілізація проблему не вирішує, а відкладає і поглиблює, а напрямок підвищення стійкості української енергетики повністю провалено.

"Те, на що були витрачені величезні кошти, виявилося неефективним. А от про максимальний розвиток розподіленої генерації згадали тільки зараз, коли вже півень клюнув. І чи буде зроблено щось рятівне до зими — велике питання. Ну, звісно, окрім підвищення тарифів", — говорить експерт.

Окрім того, за його словами, нікуди не поділася корупція в тилу.

"За такої ситуації неможливо не тільки виграти війну і звільнити окуповані території, але навіть стримати агресора, що по сотні метрів невпинне лізе і лізе вперед. Недоімперія за рахунок війни позбавляється маргіналів, а ми втрачаємо найкращих", — каже Кочетков.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про те, що в армію повертаються генерали, для яких військові – розхідний матеріал.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини