Україна втратила 16 БМП Bradley: ЗМІ дізналися – чи зупинило це наступ

Бойові машини Bradley використовуються для перевезення особового складу у бою

Незважаючи на те, що за останні кілька днів наступу Україна втратила 16 американських БМП M2 Bradley, українська армія продовжує звільняти свою територію. Як передає видання "Коментарі", про це пише "CNN" з посиланням на аналіз розвідки з відкритих джерел.

Як зазначив військовий аналітик Якуб Яновський з Oryx, 16 знищених та пошкоджених БМП Bradley становлять 15% від загальної кількості (109) переданих ЗСУ американських машин.

Бойова машина Bradley вміщує близько 10 військовослужбовців та використовується для перевезення особового складу у бою, забезпечуючи вогневу підтримку.

Коли наприкінці січня в Україну було відправлено першу партію з більш ніж 60 автомобілів Bradley, підполковник армії США Ребекка Д'Анджело заявила, що бронетехніка матиме важливе значення для наступальних операцій Києва.

Читайте також на порталі "Коментарі" - про що свідчить пожвавлення на фронті – у чому помилився Захід щодо контрнаступу ЗСУ.

Також видання "Коментарі" повідомляло – ЗСУ продовжують піддавлювати окупаційні війська у Запорізькій області. Є успіхи і у Донецькому напрямку. При цьому російська пропаганда, частиною якої є і Міноборони, видає традиційні заяви у стилі "все за планом, українці зазнають значних втрат, Росія переможе всіх". Що можна сказати про те, що зараз відбувається на всіх фронтах російсько-української війни, включаючи інформаційний? Портал "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.

Раніше "Коментарі" писали – що почало відбуватися у Міноборони РФ на тлі настання ЗСУ: відповідь британської розвідки.