Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна втрачає ініціативу: NYT написав про проблеми ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна втрачає ініціативу: NYT написав про проблеми ЗСУ

Україна втратила ініціативу на більшості ділянок фронту

22 грудня 2023, 22:58
Поділіться публікацією:

За останні місяці російська армія заволоділа ініціативою на більшості територій, де тривають активні бойові дії. Про це пише американське видання The New York Times, передає портал "Коментарі".

Україна втрачає ініціативу: NYT написав про проблеми ЗСУ

Ситуація на фронті погіршується. Фото з відкритих джерел

Як відзначає NYT, Росії вдається досягати певних успіхів на фронті на тлі несприятливих новин для України, коли військова та фінансова допомоги від США і ЄС затримуються через політичну нестабільність у них.

"Наразі ситуація на лінії фронту складна і поступово погіршується", — заявив заступник голови комітету ВРУ з питань оборони, народний депутат Єгор Чернєв.

Нардеп розповів виданню, що українська армія змушена відступати на окремих ділянках фронту через відсутність американських боєприпасів.

Водночас заступник директора Французького фонду стратегічних досліджень Тібо Фуйє зазначив, що українська і російська армії зараз ведуть криваві і безрезультатні бої.

За словами Тібо Фуйє, ситуація на фронті нагадує Першу світову війну, коли сотні тисяч солдатів були змушені вести надзвичайно кровопролитні бої, захищаючи невеликі ділянки землі.

Аналітик додав, що заради політичних цілей невеликі досягнення на полі бою керівництво РФ і України представляють як стратегічний успіх.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що ситуація на фронті не дозволяє Україні думати про перемогу над РФ. Наразі головна ціль Києва полягає в утриманні територій, які контролюють ЗСУ. Британська газета The Times пише, що надії на неминучу перемогу України згасають, натомість акцент зміщується на недопущення втрат нових територій. Видання відзначає, що ні Володимир Зеленський, ні військове керівництво України не знають, як довго триватиме війна проти Росії та коли врешті вдасться зупинити агресора і витіснити його з українських територій. The Times також наголошує, що українська влада засекретила втрати ЗСУ, однак на фронті вже ніхто не приховує, що вони величезні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

22 грудня 2023, 23:23

Все було прогнозовано. За 33 роки існування України можна було 33 рази змінити ситуацію - просто почати змінюватись. Зараз теж можна все змінити: термінові реформи і зміни у всьому - все ламати викидати на сміття і мінятись. Особливо величезної шкоди, окрім корупції фінаншизма олігархізма і брехні влади, завдала брехлива пропаганда. Роль нащадків Геббельса у поразці просто величезна. В світі до програшу привели подвійні стандарти так званих демократичних країн.


Новини