Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна вперше знищила стратегічний ядерний бомбардувальник РФ – ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна вперше знищила стратегічний ядерний бомбардувальник РФ – ЗМІ

Український дрон атакував російський аеродром та повністю знищив російський ядерний бомбардувальник.

21 серпня 2023, 10:45
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

В мережу потрапили фотографії з російського військового аеродрому "Сольці", який зазнав ударів безпілотника. Там був знищений перший стратегічний ядерний бомбардувальник, повідомляє видання The Moscow Times.

Україна вперше знищила стратегічний ядерний бомбардувальник РФ – ЗМІ

Знищений стратегічний ядерний бомбардувальник Ту-22М3. Фото з відкритих джерел

Міністерство оборони РФ повідомило, що в наслідок атаки на аеродром був пошкоджений один літак. Однак на фото видно повністю знищений Ту-22М3.

Видання зазначає, що раніше українські дрони під час атак знищували та пошкодили понад десять літаків та гелікоптерів на у різних частинах Росії, Білорусі та анексованого Криму, однак вперше змогли повністю знищити стратегічний ядерний бомбардувальник Росії.

The Moscow Times вказує, що в Росії не лишилось інженерно-технічної бази для побудови нових ядерних бомбардувальників.

Ту-22М – це російський дальній стратегічний бомбардувальник-ракетоносець. Перший політ літака був здійснений у 1977 році, а на озброєння Ту-22М був прийнятий у 1983 році. Літак може розвивати максимальну швидкість до 2300 км за годину, а його бойовий радіус становить понад 1500 км. Ту-22М3 – модифікований літак попередньої версії, який має три точки кріплення для ракет. Таким чином бомбардувальник здатен нести 3 ракети Х-22 зі звичайною бойовою частиною або з ядерною боєголовкою.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що військовий аналітик розповів, скільки винищувачів F-16 потрібно для України та на що розраховувати в найближчі роки.

Також "Коментарі" писали про космічний апарат Росії "Луна-25", який мав повернути росіян на Місяць вперше за майже 50 років. Однак перед посадкою на супутник Землі російська станція розбилась.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини