Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна відреагувала на жахливі кадри розстрілу військових ЗСУ російськими солдатами
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна відреагувала на жахливі кадри розстрілу військових ЗСУ російськими солдатами

Україна закликає засудити систематичні вбивства та катування Росією українських військовополонених.

6 вересня 2024, 15:35
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Речник Міністерства закордонних справ України Георгій Тихий назвав жахливими кадри розстрілу українських військових. За його словами, це чергові воєнні злочини та порушення Росії.

Україна відреагувала на жахливі кадри розстрілу військових ЗСУ російськими солдатами

На відео показано, як усі троє чоловіків падають на землю, убиті російськими військами, а не взяті в полон

Видання CNN отримало відео з боїв на Покровському напрямку, яке було зняте наприкінці серпня. На відео зафіксовано страту російськими солдатами трьох українських військових, які здались після захоплення їхньої траншеї. Речник МЗС Георгій Тихий прокоментував черговий воєнний злочин Росії, який назвав ганьбою людства.

"Ми приголомшені жахливими кадрами, отриманими CNN, на яких росіяни холоднокровно вбивають українських солдатів, які здаються. Цей воєнний злочин є частиною триваючих грубих порушень Росією міжнародного гуманітарного права. Російське варварство — це ганьба людства", — сказав Тихий та закликав держави та міжнародні організації рішуче засудити систематичні вбивства та катування Росією українських військовополонених. 

Як повідомляє CNN, вони отримали список зі щонайменше з 15 випадками на яких зафіксовано убивство українських військових, які здались і мали потрапити в полон. Генеральний прокурор України повідомив, що його відомство розслідує 28 таких інцидентів з початку війни, в яких загалом загинули 62 українські військовослужбовці.

"Якщо військовополонені здаються, якщо вони показують, що вони здаються, якщо вони без зброї в руках, то розстріл без належного судження є воєнним злочином", — пояснює генпрокурор України Андрій Костін, чому дії росіян класифікуються як воєнний злочин.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що військові РФ планують ритуальне жертвопринесення полоненого українця.

Також "Коментарі" писали, що у США відреагували на чергові злочини Росії щодо України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини