Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна відповіла на зустріч Лукашенка та ватажка терористів
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна відповіла на зустріч Лукашенка та ватажка терористів

Самопроголошений президент зустрівся з ватажком "ДНР"

19 квітня 2023, 11:57
Поділіться публікацією:

Україна відкликала посла Ігоря Кизима з Білорусі після вчорашньої зустрічі самопроголошеного президента Білорусі Лукашенка з ватажком так званої "Донецької народної республіки" Денисом Пушиліним. Під час зустрічі Лукашенко пообіцяв підтримку "не чужим нам людям" в Донецьку.

Україна відповіла на зустріч Лукашенка та ватажка терористів

Міцні обійми Лукашенка та Пушиліна

Як повідомило в своїй офіційній заяві МЗС України, таким чином країна-сусідка сприяє легалізації створених російськими окупантами структур.

"Вважаємо зустріч із представником російської окупаційної адміністрації, який ховається від українського слідства за скоєння тяжких злочинів і перебуває під українськими та міжнародними санкціями, черговим та кричущим недружнім актом з боку Республіки Білорусь, спрямованим на підтримку держави-агресора РФ", — заявили в МЗС.

У МЗС зазначили, що Мінськ має утримуватися від подібних деструктивних кроків та припинити підтримку агресивної війни Росії проти України.

Нагадаємо, що під час зустрічі з Пушиліним Лукашенко заявив, що він хотів "почути з перших вуст ситуацію в Донецькій народній республіці". 

"Чим Білорусь може допомогти Донецьку? Роботи попереду ще багато, треба відновлюватися, треба промислове виробництво відновлювати, сільське господарство, — зокрема заявив Лукашенко. — Врешті-решт люди там жити будуть і годувати людей треба. Тому ми готові здійснити відповідну допомогу та підтримку для того, щоб не чужі нам люди припинили страждати".

Тим часом, Росія може готувати диверсію на енергетичних об'єктах у Європі.

Росія використовує секретну зброю проти Starlink.

А в ООН спрогнозували, в якій країні житиме найбільше людей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини