Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна веде одночасно дві війни проти Росії: ЗМІ розкрили деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна веде одночасно дві війни проти Росії: ЗМІ розкрили деталі

За інформацією видання The Spectator, Україна змінила стратегію війни і б'є найболючішими місцями РФ

26 січня 2024, 11:02
Поділіться публікацією:

Україна зуміла нав'язати Росії одночасно дві війни. Одна – безпосередньо лінії фронту. Інша – на території РФ, яка змінює правила гри та завдає найбільшої шкоди окупантам. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в матеріалі The Spectator.

Україна веде одночасно дві війни проти Росії: ЗМІ розкрили деталі

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Видання наводить приклад удару українськими безпілотниками по нафто- та газопереробному заводу та експортному нафтовому терміналу в Усть-Лузі під Санкт-Петербургом. За словами журналіста, цей удар "серйозно підірвав здатність Росії виробляти та експортувати паливо".

"Фактично, ці безпілотники українського виробництва виявилися більш успішними у введенні санкцій проти російської торгівлі вуглеводнями, ніж усі невдалі спроби Заходу обмежити ціни та запровадити ембарго на російський експорт", — зазначають журналісти.

Автори матеріалу також додали, що близько 40% економіки РФ працює на війну. А більшість із цих витрат покриваються саме за рахунок продажу нафти та газу. Видання пояснює, що російська інфраструктура є ідеальною метою для українських безпілотників.

"Насосні станції, термінали ЗПГ та нафтопереробні заводи – це величезні, розлогі промислові об'єкти, які зручно заповнювати легкозаймистим продуктом. Росія має одну структурну вразливість, якої не має Україна: її величезна територія та розпорошена інфраструктура унеможливлюють захист кожного трубопроводу, завод" , — йдеться у матеріалі.

Видання також пояснює, що завдяки дронам та далекобійним ракетам, Україна може зробити цю війну "занадто дорогою та хворобливою для Путіна, щоб її продовжувати". А надалі це може стати методом стримування, щоб окупанти кілька разів подумали перед тим, як розпочинати нову війну.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ключові висновки 700 днів великої війни: що чекає на нас далі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини