Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна веде контрнаступ на чотирьох напрямках: подробиці ISW
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна веде контрнаступ на чотирьох напрямках: подробиці ISW

Експерти ISW вважають, що ЗСУ вже просунулися на низці ділянок фронту

10 червня 2023, 08:00 comments2707
Поділіться публікацією:

Українська армія збільшує темпи наступу на 4 основних напрямках фронту. Як повідомляє видання "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Україна веде контрнаступ на чотирьох напрямках: подробиці ISW

ЗСУ. Фото: з відкритих джерел

"9 червня українські війська продовжували контрнаступальні операції як мінімум на чотирьох ділянках фронту. Російські війська відбили обмежені та локальні атаки українських військ у районі Кремінної. Також 9 червня українські офіційні особи заявили, що 8 червня ЗСУ просунулися на 1,2 км під час наступальних операцій під Бахмутом", — йдеться у повідомленні експертів ISW.

Крім того, 9 червня українські війська продовжили обмежені контрнаступальні операції на заході Донецької області та досягли тактичних успіхів у цьому районі.

На думку експертів, українські сили також продовжували наземні атаки у західній частині Запорізької області в ніч із 8 на 9 червня та протягом дня 9 червня. Також експерти припустили, що ЗСУ досягли значних успіхів під час атак.

Серед інших ключових висновків ISW: президент РФ Володимир Путін 9 червня визнав, що український контрнаступ почався нещодавно, і зазначив, що українські сили все ще мають наступальний потенціал.

Українські офіційні особи прямо визнали, що українські сили очікують на втрату техніки в ході контрнаступальних операцій.

Білий дім повідомив 9 червня, що Іран допомагає Росії побудувати завод з виробництва дронів у Єлабузі, Республіка Татарстан, Росія, підкресливши зростаючу військову співпрацю між Тегераном і Москвою, незважаючи на західні санкції.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи справді ЗСУ пішли у контрнаступ – що зараз відбувається на фронті. Експерти детально проаналізували ситуацію під час ексклюзивного інтерв'ю нашому виданню.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини