Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна веде боротьбу з дефіцитом електроенергії. Зеленський сказав, як може допомогти ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна веде боротьбу з дефіцитом електроенергії. Зеленський сказав, як може допомогти ЄС

Президент України просить в ЄС 50 млн пристроїв, які зможуть зберегти 40% електроенергії для України. Європейський Союз готовий надати 30 млн.

14 грудня 2022, 13:45
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський звернувся до Європейського Союзу з проханням допомогти з дефіцитом електроенергії. Український президент вважає, що LED-лампи можуть зберегти близько 40% енергії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на НВ.

Україна веде боротьбу з дефіцитом електроенергії. Зеленський сказав, як може допомогти ЄС

Зеленський просить LED-лампи для України. Фото: з відкритих джерел

Президент України Володимир Зеленський просить 50 млн світлодіодних лампочок. Це значно зменшить дефіцит електроенергії в країні. Єврокомісія готова доставити 30 млн.

"Світлодіодні лампочки споживають в середньому на 75% менше енергії, ніж традиційні лампочки, і служать до 10 разів довше", — сказав президент України.

Глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що ЄС здатний доставити в Україну 30 млн таких лампочок. Єврокомісарка додала, що сподівається і на інших партнерів, які зможуть відправити в Україну LED-лампи.

"Це може здатися не таким суттєвим, але 50 млн LED-ламп дозволять зберегти близько 1 ГВт електрики… З огляду на те, що середній дефіцит нашої енергосистеми близько 2,5 ГВт, цей проєкт міг би суттєво допомогти", — вважає Володимир Зеленський.

З жовтня Росія руйнує енергетичну інфраструктуру України ракетними ударами та дронами-камікадзе, це призводить до регулярних дефіцитів електроенергії в цілій країні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Росія завдає удари по енергосистемі ракетами українського виробництва. Україна їх передала РФ для свого територіального захисту.

Також "Коментарі" писали про список компаній, які постачають Російській Федерації західні комп'ютерні технології, що можуть використовуватись в російській зброї.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини