Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна у 2022 році таки вела таємні переговори з Росією: про що домовлялися
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна у 2022 році таки вела таємні переговори з Росією: про що домовлялися

У результаті таємних переговорів українська та російська сторони досягли згоди щодо гуманітарного коридору

21 жовтня 2024, 20:20
Поділіться публікацією:

Між Україною та Росією відбувалися таємні переговори після початку повномасштабної війни, зокрема, стосовно зернової угоди. Про це повідомив міністр оборони України Рустем Умєров в інтерв'ю The Washington Post.

Україна у 2022 році таки вела таємні переговори з Росією: про що домовлялися

Рустем Умєров (фото з відкритих джерел)

Як зазначив Умєров, під час цих переговорів сторони домовилися про гуманітарний коридор, що дозволило евакуювати з окупованих територій близько 400 тисяч людей. Крім того, вдалося досягти угод щодо обміну військовополоненими, політв'язнями та пораненими солдатами.

Міністр оборони також розповів, що підсумком цих непрямих переговорів стала зернова угода, яка дозволила Україні експортувати зерно через Чорне море. Однак Росія згодом порушила ці домовленості. Умєров наголосив, що Сполучені Штати "завжди були в курсі" таких контактів, оскільки Україна проводила консультації з усіх ключових питань.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у Кремлі відповіли, чи відбулись таємні переговори України та Росії. Речник Кремля Дмитрій Пєсков відреагував на інформацію про конфіденційні переговори між Україною та Росією щодо часткового припинення вогню, зокрема масованих ракетних ударів, які мали відбутись у Катарі. Під час брифінгу у Кремлі представник адміністрації Путіна Дмитрій Пєсков відповів на питання журналістів. Одне з них стосувалось можливих переговорів України та Росії в Катарі.

 Американське видання Washington Post 17 серпня опублікувало матеріал у якому вказує, що російська та українська делегації за посередництвом Катару мали зустрітися в Досі наприкінці серпня. Французьке видання Le Monde повідомляє, що непрямі переговори мали стосуватись угоди "про припинення ударів по енергетичній та електричній інфраструктурі з обох сторін", що розцінювалось, як "часткове припинення вогню для обох країн". 
 
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини