Головна Новини Суспільство Війна з Росією У України також можуть з'явитися "Калібри": подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

У України також можуть з'явитися "Калібри": подробиці

За інформацією Economist, Україна хоче отримати західні аналоги крилатих ракет "Калібр" та Х-101

26 вересня 2023, 16:35
Поділіться публікацією:

Україна використовує крилаті ракети для ударів по окупантах. Проте ЗСУ потребують і додаткових західних аналогів російських "Калібрів" та Х-101. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Economist.

У України також можуть з'явитися "Калібри": подробиці

Ракетний удар. Фото з відкритих джерел

"Україна також має в своєму розпорядженні нові ракети: постійні потоки крилатих ракет Storm Shadow/Scalp з Великобританії та Франції, а також нову версію "Нептуна" класу "земля-земля", — йдеться в матеріалі.

Джерело в Генштабі України повідомило виданню, що велика зміна полягає в тому, що ЗСУ отримали нові ракети та розвіддані.

"Щойно у нас є ціль і ми можемо її досягти, ми робимо саме це. Інші крилаті ракети перебувають у стадії розробки", — додав представник Генштабу.

Також представник Генштабу ЗСУ розповів, що Україні потрібні аналоги російських "Калібрів" та Х-101.

Наголошується, що швидкість, маневреність та скритність такого виду зброї ускладнюють її перехоплення.

Варто зазначити, "Калібр" – сімейство російських крилатих ракет. Розроблено та виробляються ОКБ "Новатор". Тактико-технічні характеристики ракет сімейства "Калібр", які стоять на озброєнні Збройних сил Росії, невідомі. За повідомленнями від 2012 року, дальність стрільби ракетами "Калібр" по морських цілях становить 375 км, по наземних — 2600 км.

Х-101 — стратегічна крилата ракета "повітря-земля" з використанням технологій зниження радіолокаційної помітності. Розроблено конструкторським бюро "Райдуга" (1995-2013).

Використовує комбіновану систему наведення: інерційна система з оптико-електронною корекцією; на кінцевій ділянці використовується головка самонаведення. Може отримувати комплексну інформацію і за маршрутом, і координатами цілі. На відміну від ракет попереднього покоління є принципова можливість зміни цілі, коли ракета вже знаходиться в польоті.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чому нам все ще не вистачає озброєнь для перелому у війні – як змінити ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини