Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна так хотіла в ЄС та НАТО, що багато хто там опинився. Індивідуально
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна так хотіла в ЄС та НАТО, що багато хто там опинився. Індивідуально

Україні вкрай потрібна позитивна мета у війні, щоб її виграти, про це у Фейсбуці написав колишній радник Офісу президента Олексій Арестович

1 квітня 2024, 19:49 comments1572
Поділіться публікацією:

Поки що незрозуміло, за що воює Україна, зазначив колишній радник Офісу президента Олексій Арестович. За його словами, якщо за народ, то зараз видно, що він масово ухиляється від призову до армії та роз'їхався світом. При цьому, за його словами, війна вкрай непопулярна у народу, народ у цій війні швидше за інструмент, ніж цінність і тим більше — суб'єкт.

Україна так хотіла в ЄС та НАТО, що багато хто там опинився. Індивідуально

Олексій Арестович

Також, каже Арестович, не зрозуміло, чи воюють військові за державу, адже вона вкрай корумпована, неефективна, поводиться по відношенню до народу зрадницьки, воює неефективно, цінністю життя, більшістю народу.

При цьому, вважає експерт, мабуть, Україна воює за незалежність.

"За те, щоб московські тупі садисти в кокошниках ніколи не змогли нам нав'язати свою волю, домінувати тут, командувати тут, визначати тут — хто ми і як нам жити", — зазначив
експерт.

Але, додає він, виходить, що наша війна не має позитивної мети, лише негативну, суть якої позбавитися чогось.

За його словами, позитивною метою міг би бути вступ до НАТО/ЄС, але НАТО та ЄС допомагають нам, не для того, щоб позбавити нас проблем, а для того, щоб ми самі перестали бути проблемою.

"Поки у нас не з'явиться позитивна мета — ні про яку "перемогу" можна і не мріяти, перемога чітко прив'язана до позитивної мети. Омріяний "розвал Росії" — теж негативна мета, мета заперечення. Ось що я маю на увазі, коли говорю, що ми "…не вміємо воювати". Не в сенсі — "громити війська противника, знищувати його силу і техніку" це ми якраз вміємо, а в сенсі нездатності сформулювати позитивні цілі війни"
, – каже Арестович.

Він вважає, що нібито поки у нас не з'явиться позитивно сформульований проект, ніщо повноцінне історичне та цивілізаційне неможливе.

За його словами, чотириста мільйонів гривень на добу програє в онлайн-казино російським бенефіціарам (тобто оплачує війну Росії проти нас) суспільство, яке не має позитивної мети. Крім того, додає експерт, масово йдуть у відмовники і в СЗЧ солдати, які не мають позитивної мети.

"Відсутність загальної позитивної мети призводить до того, що рано чи пізно кожна сім'я/людина починає виживати самостійно. Ми так хотіли в ЄС і НАТО, кожен із нас, що мільйонів десять із нас там уже опинилися. Індивідуально. Таке ось позитивне особисте досягнення"
, — додав Арестович.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що найближчим часом війна з Росією точно не завершиться.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ufo

1 квітня 2024, 20:22

И в чем он неправ? Люди для государства не ценность , а тупо инстремент достижения своих целей, расходный материал. Какой смысл воевать за государство, которое относится к тебе как к скотине? И да, позитивной цели нету, равно как и хороших перспектив.


Новини