Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна та Росія провели черговий обмін полоненими: скільки людей повернуто
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна та Росія провели черговий обмін полоненими: скільки людей повернуто

Додому - в Україну та Росію - повернулися 84 особи

26 квітня 2023, 17:43
Поділіться публікацією:

Сьогодні в результаті обміну з полону повернулися ще 44 українці. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на ГУР Міноборони України.

Україна та Росія провели черговий обмін полоненими: скільки людей повернуто

Наші вдома

 Серед них 42 військових і двоє цивільних. З полону повертаються також двоє чоловіків, чиї дружини були звільнені Координаційним штабом під час попередніх обмінів.

До ЗСУ належать 19 звільнених, до ДПСУ – 11, ВМС – 7, НГУ – 2, ТрО – 3. Серед наших вояків шестеро офіцерів та 37 солдатів та сержантів.

Звільнені військовослужбовці воювали, зокрема, в Маріуполі, на донецькому, херсонському, харківському, луганському та сумському напрямках. Серед них чимало поранених та з наслідками важких тортур. Звільнено з полону також військового хірурга, який оперував поранених у військовому шпиталі в Маріуполі та організував масову медичну допомогу. Одному зі звільнених, командирові відділення, загрожував так званий "суд" із ув’язненням на тривалий термін. 

За даними російського омбудсмена Тетяни Москалькової, Україна передала Росії 40 полонених, ще чотирьох (важкопоранених) РФ передала понад обміну.

Загалом, на 26 квітня, з полону звільнено вже 2280 українців. 

Тим часом, президент Бразилії зробив нову скандальну заяву про пошук винних у війні в Україні.

Путін запустив неконтрольований процес створення приватних армій

Україна готова захоплювати невеликі російські міста, щоб використовувати їх як важіль для повернення територій, які утримує РФ. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на заяву представника "Азов" Богдан Кротевича, зроблену в інтерв'ю The Washington Post. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини