Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна та Росія проведуть переговори щодо зернового коридору: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна та Росія проведуть переговори щодо зернового коридору: що відомо

Переговори пройдуть щодо зернового коридору, роботу якого вкотре заблокувала РФ через нібито невиконані умови

2 травня 2023, 20:16
Поділіться публікацією:

3 травня мають відбутись переговори між Україною та Росією щодо зернової угоди, що укладена за посередництва ООН та дозволяє безпечно експортувати зерно з України через Чорне море. Про це повідомляє Reuters.

Україна та Росія проведуть переговори щодо зернового коридору: що відомо

Україна та Росія проведуть переговори через зерновий коридор (фото з відкритих джерел)

"Переговори заплановані на завтра. За участю всіх сторін... Сподіваюся, будуть результати", — повідомило  журналістам анонімне джерело.

Відомо, що за посередництва ООН і Туреччини була укладена угода минулого року у липні. Саме вона дозволяє відправляти зерно, яке Росія заблокувала в портах Чорного моря в Україні.

 Нещодавно у Росії заявили, що не дозволять продовжити угоду після 18 травня. Бо нібито, не був виконаний список її вимог. Кремль продовжує висувати нові ультиматуми, щоб продовжити роботу зернового коридору, але їх неможливо виконати.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Росія вкотре зупинила зерновий коридор. Представники Росії відмовилися узгоджувати рух суден в/з морських портів України гуманітарним коридором, що діє в рамках Чорноморської Ініціативи з питань експорту зерна та пов'язаних продовольчих вантажів морським шляхом.  Про це йдеться в заяві Військово-морських сил Збройних Сил України. Через дії росіян у Стамбулі чотири судна, у тому числі судно AKDENIZ-M, яке зафрахтоване Всесвітньою Продовольчою Програмою ООН для доставки пшениці до Ефіопії, поки не змогли залишити порти Чорноморськ, Одеса та Південний, і змушені чекати на узгодження їхнього проходу додатковий час. 

Також одне судно очікує на прохід до порту Одеси в районі Суліни. Крім того, в інтернеті стала поширюватися неправдива інформація про нібито заборону Військово-Морськими Силами ЗСУ руху торговельних суден у рамках зернової ініціативи з/в порти Великої Одеси. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини