Головна Новини Суспільство події Росія вкотре зупинила зерновий коридор: у ЗСУ зробили заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія вкотре зупинила зерновий коридор: у ЗСУ зробили заяву

Країна-агресор усіма можливими способами намагається зірвати експорт українського зерна

27 квітня 2023, 08:27 comments4863
Поділіться публікацією:

Представники Росії відмовилися узгоджувати рух суден в/з морських портів України гуманітарним коридором, що діє в рамках Чорноморської Ініціативи з питань експорту зерна та пов'язаних продовольчих вантажів морським шляхом. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в заяві Військово-морських сил Збройних Сил України.

Росія вкотре зупинила зерновий коридор: у ЗСУ зробили заяву

Зернова угода. Фото: з відкритих джерел

Через дії росіян у Стамбулі чотири судна, у тому числі судно AKDENIZ-M, яке зафрахтоване Всесвітньою Продовольчою Програмою ООН для доставки пшениці до Ефіопії, поки не змогли залишити порти Чорноморськ, Одеса та Південний, і змушені чекати на узгодження їхнього проходу додатковий час.

Також одне судно очікує на прохід до порту Одеси в районі Суліни.

Крім того, в інтернеті стала поширюватися неправдива інформація про нібито заборону Військово-Морськими Силами ЗСУ руху торговельних суден у рамках зернової ініціативи з/в порти Великої Одеси.

"Наголошуємо, що Україна неухильно виконує всі покладені на неї в рамках Чорноморської зернової ініціативи зобов'язання та докладає максимум зусиль для підтримки та розширення експорту зерна та пов'язаних продовольчих вантажів морським шляхом на користь нашої держави", – йдеться у повідомленні.

За даними ООН, зерновим коридором з українських портів станом на 25 квітня відправлено 28,9 млн. тонн агропродукції до країн Африки, Азії та Європи, у тому числі кукурудзи – 14,5 млн. тонн, пшениці – 7,9 млн. тонн, соняшникової олії. — 1,5 млн тонн.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому все ж таки відбулися телефонні переговори Володимира Зеленського та Сі Цзіньпіна – які від них очікування. Експерти детально проаналізували ситуацію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини