Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна та Росія готові до мирних переговорів: в Італії назвали "важливі сигнали"
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна та Росія готові до мирних переговорів: в Італії назвали "важливі сигнали"

Очільник Міністерства оборони Італії розповів про можливість мирних переговорів щодо закінчення війни в Україні.

11 січня 2024, 10:10 comments6297
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр оборони Італії Гвідо Крозетто заявив, що Україна та Росія готові почати мирні переговори про закінчення війни. За словами італійського міністра, він помітив "важливі сигнали" від обох країн. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

Україна та Росія готові до мирних переговорів: в Італії назвали "важливі сигнали"

Очільник Міністерства оборони Італії Гвідо Крозетто. Фото з відкритих джерел

Крозетто заявив, що Україна не змогла отримати вдалого результату під час контрнаступу у 2023 році, тому на ситуацію потрібно дивитись під іншим кутом.

"З цієї точки зору... здається, що настав час для різкої дипломатії, поряд з військовою підтримкою, тому що з обох сторін надходить ряд важливих сигналів", — стверджує Крозетто.

Очільник Міноборони Італії вважає, що Путін нібито готовий йти на переговори, а Росія демонструє захист економіки від зовнішніх впливів, тоді як в України погіршується позиція.

"Усе це необхідно враховувати на шляху до переговорів з метою припинення конфлікту й подальшого процесу нормалізації відносин не тільки Росії з Україною, але і з західними країнами", — сказав Гвідо Крозетто.

Попри такі заяви, Крозетто заявив, що мирні переговори про закінчення війни мають врахувати той факт, що Росія здійснила військову агресію проти України, а повна територіальна цілість України залишається метою міжнародної спільноти.

Зазначимо, що Путін неодноразово заявляв, що Росія готова до мирних переговорів, однак Україна має врахувати "нові реалії". За словами Путіна під цими реаліями мається на увазі віддати окуповані українські території Росії. Володимир Зеленський також не заперечує можливість мирних переговорів у майбутньому. Президент пояснив, що Україна розробляє "формулу миру" у співпраці з міжнародною спільнотою, яку потім передадуть Росії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Кремлі відреагували на секретну зустріч України щодо закінчення війни.

Також "Коментарі" писали, що експерт дав прогноз на війну в Україні та вказав на ключові фактори, що можуть призвести до її кінця у 2024 році.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини