Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна разом із союзниками провела таємну зустріч щодо формули миру: кого ще запросили
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна разом із союзниками провела таємну зустріч щодо формули миру: кого ще запросили

США та союзники таємно зустрілися з Україною щодо мирного плану, як і попередні рази Росію на цю зустріч не запросили

9 січня 2024, 16:55 comments2111
Поділіться публікацією:

У грудні без анонсів та звітів відбулася секретна зустріч між Україною, її союзниками з G7 та представниками країн Глобального Півдня. Київ хотів заручитися підтримкою своїх умов для проведення мирних переговорів із Росією. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляють джерела Bloomberg.

Україна разом із союзниками провела таємну зустріч щодо формули миру: кого ще запросили

Володимир Зеленський. Фото з відкритих джерел

У матеріалі йдеться, що таємні переговори відбулися 16 грудня у Саудівській Аравії. Секретність була частково спрямована на те, щоб країни-учасниці почувалися комфортніше. За словами співрозмовників, менший формат дозволив провести більш вільне та відверте обговорення так званої "формули миру" в Україні та планів щодо просування процесу мирного врегулювання, а також принципів потенційної взаємодії з Росією у майбутньому.

За словами джерел, знайомих з перебігом засідання і тих, хто попросив про анонімність, на останній зустрічі в Ер-Ріяді істотного прогресу досягнуто не було.

"Україна та її союзники по G-7 продовжували чинити опір закликам країн Глобального Півдня до прямої взаємодії з Росією. У зустрічі взяли участь представники Індії, Саудівської Аравії та Туреччини. Китай, Бразилія та Об'єднані Арабські Емірати своїх переговорників не надіслали", — стверджує видання.

Автори матеріалу зазначають, що Київ та його союзники з G7 підтвердили свою точку зору, що справедливий світ має поважати територіальну цілісність і суверенітет України, і заявили, що мети президента Росії Володимира Путіна не змінилися. Він не виявив жодних ознак серйозного бажання вести переговори по суті і не дотримується досягнутих раніше домовленостей. Союзники дали зрозуміти, що продовжать підтримувати Україну, а ЄС та США висловили впевненість у тому, що пакети заходів підтримки будуть узгоджені.

За інформацією Bloomberg, Україна разом із союзниками запланували ще одну зустріч у ширшому складі у Швейцарії наступного тижня.

Читайте також на порталі "Коментарі" – гарантії безпеки: на що розраховує Україна та чи можемо отримати ізраїльську модель.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини