Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна рахує відсотки від заморожених активів РФ: куди підуть гроші
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна рахує відсотки від заморожених активів РФ: куди підуть гроші

У Міноборони визначили першочергові потреби

13 вересня 2024, 13:49
Поділіться публікацією:

В Україні вже визначилися, куди витратять кошти, отримані від відсотків заморожених активів РФ. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Міністерства оборони України

Україна рахує відсотки від заморожених активів РФ: куди підуть гроші

Ілюстративне фото

Заступник міністра оборони України Дмитро Кліменков після зустрічі з делегацією ЄС розповів про шляхи використання відсотків від заморожених російських активів.

За його словами, Міноборони планує використати ці кошти для закупівлі необхідних ресурсів та засобів захисту, які допоможуть зміцнити національну безпеку України. 

Також посадовець повідомив, що влітку 2024 року ЄС ухвалив рішення про направлення Україні першого траншу в розмірі 1,5 млрд євро. Частину цих коштів планують витратити на закупівлю боєприпасів та засобів ППО. 

Дмитро Кліменков зазначив, що також ведуться переговори щодо можливості спрямування частини коштів на закупівлю озброєння в українських виробників.

“Ми працюємо з нашими міжнародними партнерами над отриманням у 2025 році наступного траншу відсотків від заморожених російських активів. Міноборони України вже розробило необхідні процедури для спрямування цих ресурсів на закупівлі озброєння. Наші ключові пріоритети залишаються незмінними: постачання боєприпасів, засобів ППО, безпілотників. Україна розраховує на збільшення частки цих відсотків, які будуть направлятися на закупівлі в українських виробників”‎, – наголосив директор департаменту політики закупівель Міноборони України Гліб Канєвський.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що ЗСУ отримає новий дрон-бомбер українського виробництва.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини