Головна Новини Суспільство Війна з Росією Новий дрон-бомбер “Чорна вдова” постачатимуть у ЗСУ: що відомо про безпілотник
commentss НОВИНИ Всі новини

Новий дрон-бомбер “Чорна вдова” постачатимуть у ЗСУ: що відомо про безпілотник

Характеристики нового дрону українського виробництва “Чорна вдова”

11 вересня 2024, 13:58
Поділіться публікацією:

Новий дрон-бомбер українського виробництва “Чорна вдова” кодифікували для потреб ЗСУ. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Міністерства оборони України.

Новий дрон-бомбер “Чорна вдова” постачатимуть у ЗСУ: що відомо про безпілотник

Новий безпілотний авіаційний комплекс із назвою "Чорна вдова" допустили до постачання у війська. 

У міністерстві розповіли, що “Чорна вдова” — безпілотники тактичного рівня, а досвідчений пілот може застосовувати дрони як вдень, так і вночі.

“Багаторазовий квадрокоптер може працювати і у форматі ударного FPV. Порівняно невисока ціна одного дрону дозволяє його використовувати і в такому варіанті. Виконаний у форматі для одноразового використання коптер “Чорної вдови” бере на борт посилений заряд вибухівки”, — пояснили у  Міністерстві оборони.

Нагадаємо, що українським захисникам вдалося вистежити та збити ворожий розвідувальний дрон "Орлан-10" на висоті понад 3 з половиною кілометри.

Варто зазначити, що "Орлан-10" становить велику загрозу. Безпілотник здатен подолати відстань у 600 кілометрів, піднятися на 5 кілометрів, радіус дії дрона — 120 кілометрів. Виявляє цілі та корегує вогонь, перехвачує радіоперемовини, блокує мобільний зв'язок, "ламає" сигнал GPS, скидає боєприпаси з малої висоти.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що мешканці Тернопільської області викрали з поштових відправлень безпілотників загальною вартістю майже 6 млн грн. Зловмисники  перепродавали квадрокоптери в інтернеті. Як вдалося вчинити протиправні дії та яке покарання загрожує зловмисниками, можна дізнатися детальніше за посиланням.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини