Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна просить США прийняти важливе рішення щодо ленд-лізу: про що йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна просить США прийняти важливе рішення щодо ленд-лізу: про що йдеться

Україна просить Вашингтон продовжити ленд-ліз на 2024 рік

14 серпня 2023, 16:15 comments1419
Поділіться публікацією:

Конгрес США декілька разів ухвалював зміни до бюджету і виділяв Україні допомоги за трьома основними військовими програмами. Але повинен залишатися і четвертий інструмент — ленд-ліз.. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю "Суспільне" зробила посол України в США Оксана Маркарова.

Україна просить США прийняти важливе рішення щодо ленд-лізу: про що йдеться

Ленд-ліз. Фото: із відкритих джерел

"Президент Байден подав нові зміни до бюджету, додаткове фінансування для України. Ми дуже сподіваємось, що нам вдасться переконати Конгрес, і Конгрес нас підтримає і ухвалить їх, але якщо ні, то ми не можемо опинитись в ситуації, коли взагалі не буде ніякої можливості у Сполучених Штатів виділяти нам зброю", — сказала вона.

Тому, за словами Маркарової, важливо, щоб закон про ленд-ліз, який завершується в кінці вересня, залишався, як четвертий інструмент можливої допомоги.

"Подано поправки до закону NDA, це так званий військовий бюджет, який вже розглянули у липні. Поправка в Палаті представників про подовження ленд-лізу на весь 2024 рік уже пройшла: в Сенаті вона подана, і ми чекаємо, коли буде так звана конференція між Палатою представників і Сенатом, на якій буде вирішено синхронізація двох законопроектів", — додала посол.

Посол пояснила, чому важливо, щоб Конгрес США продовжив дію закону про ленд-ліз.

"Ми не купуємо самі зброю, що виділяється США, але бюджетні правила тут чітко працюють, тому Пентагон для виділення нам зброї повинен мати на це повноваження. Якщо ці повноваження закінчаться, тоді наступний варіант сьогодні буде — підписувати договори оренди або лізингу, застосувати акт про ленд- лізе і отримувати те саме, що є у програмі PDA президентських виділень за цим актом. Саме тому він дуже важливий", — пояснила Маркарова.

Читайте також на порталі "Коментарі" — про що свідчить ситуація на фронті та серед союзників України – що може змінитися.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини