Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна повернула додому ката «азовців», який співпрацював з орками і відмовлявся від обміну (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна повернула додому ката «азовців», який співпрацював з орками і відмовлявся від обміну (ВІДЕО)

Інформація про українського ката військовополонених була передана в органи

17 липня 2024, 18:54 comments4745
Поділіться публікацією:

У середу, 17 липня, в рамках нового "великого обміну" додому повернувся Максим Бобилев із Херсонської області. Втім, інформація про його повернення підірвала соцмережі. Військові його звинувачують у тому, що він нібито перейшов на бік ворога і навіть катував полонених "азовців".

Україна повернула додому ката «азовців», який співпрацював з орками і відмовлявся від обміну (ВІДЕО)

Максим Бобилев

"Продовжують повертати наших людей? І я бачу серед людей не людину а собаку. Бобилев Максим — був причетний до побиттів бійців підрозділу ОЗСП "Азов". Приймав участь в "прийомках" співпрацював з адміністрацією. Відмовлявся від українського громадянства. Виявляв бажання для отримання громадянства РФ. Інформацію я вже раніше передавав відповідним органам. Зараз всі сприйматимуть цю людину як героя? Де Азов?" — написав в Інстаграмі друг Лелека.

Окрім того, стверджується, що Бобилев здавав ворогу всю відому йому інформацію про військових. Він нібито товаришував із найбільшим катом, який був на Оленівці і був причетний до всіх "прийомок" саме "азовців". Більше того, Бобилев нібито відмовлявся йти на обмін.

"Один з тих, кого повернули — Бобилев Максим. Відмовлявся від українського громадянства, просив громадянство РФ. Бив азовців в полоні на демонстрацію окупантам і тісно співпрацював з підарами. Інформація від раніше полоненого азовця в Instagram. Більше того, друг Лелека передавав інформацію про цього ката нашим органам, але його таки затвердили до обміну. При цьому, знову жодного азовця не поміняли...Не думайте ліпити з нього героя", — заявив у Фейсбуці активіст Олександр Аронець.

Втім, в коментарях до цього допису військова Олена Білозерська запропонувала "пробачити ката".

"Якщо це правда, пропоную в юридичному сенсі його пробачити. Бо полон це полон, людина зламалася. Не треба його переслідувати. Але руки не подавати, в пристойне товариство не брати. Пожиттєво. Хіба що зуміє виправдатись якимись гідними вчинками", — відзначила Білозерська.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що сьогодні в рамках великого обміну додому із ворожого полону повернулося 95 захисників.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини