Головна Новини Суспільство події Великий обмін: стало відомо, скільки захисників вдалося повернути з полону РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Великий обмін: стало відомо, скільки захисників вдалося повернути з полону РФ

Серед тих, кого вдалося звільнити – 13 захисників "Азовсталі"

17 липня 2024, 15:28
Поділіться публікацією:

Україна повернула із російського полону 95 своїх захисників. Як повідомляє портал "Коментарі", інформацію вже підтвердив президент Володимир Зеленський у соцмережах.

Великий обмін: стало відомо, скільки захисників вдалося повернути з полону РФ

Обмін полоненими. Фото: із відкритих джерел

"Продовжуємо повертати наших людей додому. Ще 95 захисників звільнені з російського полону. Це воїни Збройних сил України, Національної гвардії, прикордонники. Вдячний нашій команді, яка займається обмінами, та Об’єднаним Арабським Еміратам – за посередництво в цьому звільненні. Хоч би як складно це було, шукаємо кожного, хто може бути в полоні. Маємо повернути всіх", — зазначив президент.

Як уточнює Координаційний штаб, серед звільнених — 49 воїнів ЗСУ (у тому числі учасник "повітряного мосту", який добровільно зголосився на гелікоптері летіти на "Азовсталь", щоб допомогти заблокованим там підрозділам, та двоє з Повітряних сил), 21 нацгвардієць, 10 військових моряків, семеро із Сил територіальної оборони, п'ятеро прикордонників, двоє із Державної спеціальної служби транспорту та один захисник із добровольчого формування територіальної громади.

Усі звільнені цього разу – чоловіки: 88 рядових та сержантів, семеро офіцерів.

Варто зазначити, серед наших героїв, які нарешті отримали свободу, 23 особи захищали Маріуполь (з них тринадцять — захисники "Азовсталі"), 41 воював на Донецькому напрямку, по дев'ять — на Луганському та Запорізькому, по троє — на Херсонському та Харківському. Один із звільнених моряків на момент початку вторгнення перебував у Київській області та одразу приєднався до оборони свого селища від окупантів у складі Макарівської ТрО. Під час надання гуманітарної допомоги мешканцям місцевої громади потрапив у полон до російських військовослужбовців-бурятів.

Багато українських бійців, які повертаються, страждають від наслідків поранень і мають хронічні захворювання, які потребують тривалого лікування. Більшість із них перебувала у полоні країни-агресора з 2022 року. Також серед звільнених є захисник, який вважався зниклим безвісти.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що за посередництва ОАЕ Україна та РФ таки домовилися про великий обмін.

Великий обмін: стало відомо, скільки захисників вдалося повернути з полону РФ - фото 2

Великий обмін: стало відомо, скільки захисників вдалося повернути з полону РФ - фото 3




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини