Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна перехопила ініціативу на Бахмутському напрямку - прогноз ISW, що буде далі
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна перехопила ініціативу на Бахмутському напрямку - прогноз ISW, що буде далі

Зазначається, що українські сили мають успіх щонайменше на трьох ділянках фронту.

30 червня 2023, 08:05
Поділіться публікацією:

Визнання Україною "стратегічної ініціативи" на Бахмутському напрямі пов'язане з бажанням використати цю ініціативу ще більшою мірою. Українські сили вели наступ у західній частині Запорізької області та на адміністративному кордоні між Запорізькою та Донецькою областями. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Україна перехопила ініціативу на Бахмутському напрямку - прогноз ISW, що буде далі

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Аналітики Інституту вивчення війни зазначили, що Генштаб України заявив, що українські сили перехопили "стратегічну ініціативу" на Бахмутському напрямку і в даний час ведуть широкий наступ в цьому районі. Вказано, що українські сили просунулися на 1200 м у напрямку Кліщіївка та 1500 м у напрямку Курдюмівки.

Головнокомандувач ЗСУ генерал Валерій Залужний також заявив, що українські сили володіють "стратегічною ініціативою" в телефонній розмові з головою Об'єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі 29 червня після взяття Бахмута росіянами 21 травня. Українські офіційні особи, ймовірно, тепер визнають, що ініціатива належить українським силам, щоб показати, що ЗСУ мають намір використовувати її більшою мірою.

Українські сили вели наступальні операції як мінімум на двох інших ділянках фронту і, як повідомляється, 29 червня домоглися успіхів. Український Генштаб повідомив, що українські сили продовжували наступальні операції в західній частині Запорізької області та на адміністративному кордоні між Запорізькою та Донецькою областями. Генштаб України повідомив, що українські сили досягли часткового успіху на лінії Рівнопіль-Володине.

Читайте також на порталі "Коментарі" — повний розпад РФ та перемога України: що думає про це світ — чи вплинув якось заколот Пригожина.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини