Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна отримала Senator від Канади: на що здатна ця військова техніка
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна отримала Senator від Канади: на що здатна ця військова техніка

Збройні сили України отримали чергову партію БТР Senator. Резніков опублікував коротке відео з цією військовою технікою.

10 серпня 2023, 12:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр оборони Олексій Резніков опублікував відео з новими броньованими автомобілями Senator, які на потреби ЗСУ відправила Канада. Цю військову техніку виготовляє канадський виробник Roshel.

Україна отримала Senator від Канади: на що здатна ця військова техніка

БТР Senator. Фото з відкритих джерел

На початку року Україна оголосила, що закупить 200 канадських БТР Senator. Перші поставки відбулись у травні, коли на озброєння ЗСУ надійшло вісім Senator. На сайті уряду зазначено, що наразі Україна очікує на решту канадських БТРів.

"Ця бронетехніка допомагає у захисті наших військ під час виконання бойових завдань. Вони врятують тисячі життів наших воїнів. Бо, зрештою, саме люди виграють цю війну", — написав Резніков та подякував канадському уряду та народу.

Senator – це колісний військовий бронеавтомобіль, який виготовляється канадською компанією Roshel. Він сконструйований на базі шасі Ford F-550. Виробництво БТР Senator розпочалось у 2018 році. Того ж року техніка почала використовуватись.

Канадський виробник розроблював його як універсальну платформу для миротворчих місій та правоохоронної діяльності, однак його можна використовувати на війні як легкий бронетранспортер або машину піхоти.

Канадський виробник заявляє, що в Україну вже поставлено понад 500 одиниць БТР Senator, а до кінця року їх кількість збільшиться до 1000 одиниць.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що росіяни стягнули до кордону з Україною надзвичайно небезпечну техніку.

Також "Коментарі" писали, що Білий дім відповів на негативну реакцію американців щодо поставок зброї Україні. Американські чиновники заявили, що таким чином вони допомагають не лише Україні, а й партнерам з НАТО та ЄС.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини