Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни стягнули до кордону з Україною надзвичайно небезпечну техніку
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни стягнули до кордону з Україною надзвичайно небезпечну техніку

Війська РФ відправили до українського кордону одне з найцінніших військових озброєнь у російській армії.

9 серпня 2023, 16:15 comments26382
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Супутникові знімки зафіксували, що Росія використовує літак раннього радіолокаційного виявлення А-50 поблизу українського кордону. Це рідкісне та одне з найцінніших військових озброєнь у російській армії, яке дозволяє стежити за пересуванням українських військових та надавати цінні розвіддані.

Росіяни стягнули до кордону з Україною надзвичайно небезпечну техніку

Російський літак раннього радіолокаційного виявлення А-50. Фото з відкритих джерел

Російський літак А-50 був помічений на супутникових знімках в аеропорту "Таганрог-Південний", на базі поблизу Азовського моря. Цю військову базу російські повітряні сили використовують для запуску літаків, які завдають ударів по Україні.

Експерт з моніторингу повітряного руху Брейді Афрік зазначає, що цей конкретний російський літак знаходиться в аеропорту Таганрога з минулого тижня. Крім того, експерт зазначає, що літаки далекого радіолокаційного виявлення А-50 періодично з’являються у цьому аеропорту починаючи з початку повномасштабного вторгнення. Останнього разу супутникові знімки зафіксували A-50 тут у травні 2023 року.

У Росії відносно невелика кількість цих машин, і одна з них була знищена в Білорусі в лютому 2023 року. Російський літак прибув до Білорусі у грудні 2022 року для більш ефективного спостереження за пересуваннями української армії.

А-50 — літак раннього попередження вперше здійснив політ у 1978 році та офіційно приєднався до збройних сил Росії через 7 років. Всього було випущено близько 40 машин цього типу. Характерною особливістю А-50 є величезна дев'ятиметрова антена, що забезпечує роботу радара з дальністю 650 км по повітряних цілях і 300 км по наземних цілях. Також А-50 може керувати діями 10 винищувачів, які виконують завдання з перехоплення повітряних цілей або атаки противника на землі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що український генерал Олександр Сирський назвав місто, яке збирається захопити Росія.

Також "Коментарі" писали про Росію, яка знайшла нового ворога в Європ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини