Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна отримала потужну зброю від США, яку чекали кілька місяців
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна отримала потужну зброю від США, яку чекали кілька місяців

24 січня 2023 року президент США Джо Байден заявив, що Сполучені Штати надішлють в Україну потужну зброю для захисту українських територій. Тепер ця важка військова техніка в Україні.

25 вересня 2023, 17:58
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Перші танки Abrams прибула в Україну. Про це заявили у виданні The New York Times з посиланням на американських чиновників, а згодом президент України Зеленський підтвердив інформацію.

Україна отримала потужну зброю від США, яку чекали кілька місяців

Україна отримала танки M1 Abrams від США. Фото з відкритих джерел

Американське видання зазначає, що танки Abrams прибули в Україну на кілька місяців раніше, ніж було заплановано спочатку. Таким чином США сподіваються, що танки будуть використані у триваючому наступі ЗСУ.

"Абрамси вже в Україні й готуються підсилити наші бригади. Вдячний союзникам за виконання домовленостей!", — написав Зеленський, проте не вказав кількість американських танків.

Загалом Україна має отримати 31 танк M1 Abrams від Сполучених Штатів.

Україна отримала потужну зброю від США, яку чекали кілька місяців - фото 2
Україна отримала потужну зброю від США, яку чекали кілька місяців - фото 3

M1 Abrams – це американський основний танк третього покоління. Танк почали розробляти в 70-х роках, а вперше на озброєння армії США танк Abrams прийняли у 1980 році. Під час створення американського танка було запроваджено кілька сучасних технологій для бронетанкових сил США, зокрема йдеться про складну композитну броню Chobham, окремий відділ для зберігання боєприпасів, що забезпечує додаткову безпеку екіпажу, а також встановлено комп’ютерну систему керування вогнем.

Початкові моделі танків мали гармати 105-мм, однак новіші екземпляри оснащені 120-мм гарматою. M1 Abrams є один з найважчих танків – його маса становить понад 55 тонн, а з різними модифікаціями може сягати 66 тонн. Екіпаж танку складається з чотирьох осіб: командир, навідник, заряджаючий та водій. Вартість одного танка становить близько 6,2 млн доларів. Загалом армія США має понад 2,5 тис. танків та ще близько 3,7 тис. є на зберіганні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Міністерство оборони опублікувало відеозапис на якому зафіксована дуель між українським та російським танком на відстані кількох метрів.

Також "Коментарі" писали про українських військових, які в захваті від нового танка. За їх словами він "несе смерть і страх" російським солдатам.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини