Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна отримала боєприписи від партнера Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна отримала боєприписи від партнера Росії

Україна через європейські країни отримує боєприпаси з Індії.

сьогодні, 11:00
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Європейські країни, включаючи Італію та Чехію, протягом останнього року перенаправляють артилерійські снаряди, вироблені в Індії, для підтримки оборони України у війні проти Росії. Про це стало відомо з джерел в урядах Індії та Європи, а також з митних даних, аналізованих агентством Reuters. Попри протести Кремля, Індія не вживає заходів для припинення цієї торгівлі.

Україна отримала боєприписи від партнера Росії

Індія постачає боєприпаси в Україну. Фото: АрміяІнформ

Індійські правила експорту зброї вимагають, щоб вона використовувалася виключно заявленим покупцем, і за порушення цих правил загрожує припинення майбутніх поставок. Однак це не зупинило європейських клієнтів від передачі боєприпасів Україні. 

Росія порушувала це питання з Індією щонайменше двічі, зокрема під час зустрічі міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова з індійським колегою в липні. Але Делі не втручається в процес передачі зброї Україні.

Згідно з даними Reuters, Індія виробляє лише незначну кількість артилерійських снарядів, що використовуються Україною. Один з урядовців оцінює, що ця частка становить менш як 1% від загальної кількості зброї, яку Київ імпортував після початку війни. Чи були ці боєприпаси перепродані або подаровані Україні європейськими замовниками, встановити не вдалося.

Індія маючи тісні зв'язки з Росією, яка була її основним постачальником зброї протягом десятиліть, водночас прагне розвивати свій сектор експорту зброї, тому користується ситуацією війни в Україні. 

Чехія відіграє ключову роль у постачанні артилерійських снарядів Україні з-за меж Європейського Союзу. Італія також залучена до цієї ініціативи. Однак уряди Чехії, Італії та України не надали коментарів щодо цієї ситуації.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Індія вдячна за санкції Заходу, адже може імпортувати дешеву нафту з Росії.

Також "Коментарі" писали, що у Польщі назвали дві країни, які можуть зупинити війну в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини