Головна Новини Суспільство події Індія вперше зізналася, що вдячна за санкції проти РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Індія вперше зізналася, що вдячна за санкції проти РФ

Індія продовжить купувати дешеву російську нафту

18 вересня 2024, 12:35
Поділіться публікацією:

Індія розраховує і надалі закуповувати великі обсяги нафти у російських компаній, яким дозволено здійснювати такі продажі, оскільки ціни на неї низькі. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю Reuters зробив міністр нафти Індії Хардіп Сінгх Пурі.

Індія вперше зізналася, що вдячна за санкції проти РФ

Індія. Фото: із відкритих джерел

Міністр зізнався, що західні санкції проти Росії через її повномасштабне вторгнення в Україну обмежили ціну, яку Москва може отримувати за свою сиру нафту. Індія готова купувати нафту і газ за найнижчими цінами в будь-кого, незалежно від політичної ситуацій і реалій у світі.

"Якщо компанія не перебуває під санкціями, я, без сумніву, куплю у найдешевшого постачальника", — сказав чиновник.

Хардіп Сінгх Пурі підкреслив, що невірно звинувачувати Індію у покупках нафти у підсанкційній Росії. Це робить сьогодні не лише Індія, а й безліч інших країн, що всім давно відомо. Також японський бізнес активно закуповує продукцію в Росії, хоча Японія приєдналася до запровадження санкцій.

Зазначається, Індія є одним із найбільших споживачів енергії у світі, імпортуючи 88% необхідної їй нафти, і Пурі очікує, що споживання енергії зростатиме за рахунок збільшення використання природного газу та відновлюваних джерел енергії. Індія, третій за величиною споживач і імпортер нафти у світі, має річні потужності з переробки близько 252 млн. тонн або 5,04 млн. барелів на день і прагне їх розширити.

Стрибок світових цін на скраплений газ після вторгнення Росії в Україну сповільнив перехід Індії на природний газ. Індія планує збільшити споживання газу з 6% до 15% в енергобалансі до 2030 року, але швидкість змін залежить від цін.

"Якщо ціни на газ стабілізуються та знизяться, його частка у нашому енергетичному балансі збільшиться", — зазначив Пурі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — санкції проти РФ : у якому проханні Індія відмовила США.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини