Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ці дві країни можуть зупинити війну: польський експерт назвав несподіваних посередників у переговорах
commentss НОВИНИ Всі новини

Ці дві країни можуть зупинити війну: польський експерт назвав несподіваних посередників у переговорах

У Польщі назвали дві країни, які можуть організувати мирні переговори України та Росії

16 вересня 2024, 12:00
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Доктор гуманітарних наук та уповноважений уряду Польщі у справах відбудови України Павел Коваль назвав дві країни, які потенційно можуть стати посередниками між Росією та Україною у мирних переговорах щодо закінчення війни. За його словами, Китай не буде організатором переговорів, а ось Ватикан та Індія можуть потенційно виступити такими посередниками.

Ці дві країни можуть зупинити війну: польський експерт назвав несподіваних посередників у переговорах

Павел Коваль. Фото з відкритих джерел

Депутат Європарламенту та голова партії "Польща найважливіша" Павел Коваль в інтерв’ю Onet розповів, які країни можуть організувати переговори між Україною та Росією.

"Я бачу дві країни світу, потенційно здатні виступати посередниками, одну найменшу, а іншу найбільшу за кількістю населення. Святий Престол і, з іншого боку, Індія. Індія все ще може відігравати певну роль, до речі, я не вірю, що Китай відіграватиме роль посередника чи перемовника", — сказав Коваль. 

Польський політик вказує, що потрібно розділяти слова Папи Римського та позицію Державного секретаріату Ватикану. За його словами, у деяких аспектах Святий Престол можна розглядати як союзника України, наприклад у питаннях непорушності кордону, і в переговорах з його представниками потрібно використовувати відповідні аргументи, спонукаючи Ватикан до більш однозначних дій.

"Я розумію, що релігійна реальність – це одне, а політична – інше. Папа формує політику щодо Росії та України не лише через Державний секретаріат, який веде суто політичну діяльність, а й через своїх спеціальних представників, серед яких, наприклад, кардинал Маттео Дзуппі, президент Єпископської конференції Італії. Я також помічаю, що лінія Державного Секретаріату і лінія заяв Папи іноді відрізняються. У деяких важливих деталях", — зазначив Коваль.

За його словами, Ватикан також міг би бути активнішим у позиції щодо війни в Україні та використати свій вплив для гуманітарної діяльності, звільнення в’язнів та інших форм непублічного посередництва у важливих гуманітарних справах.

Раніше Папа Римський зазнав критики за свої заяви щодо війни в Україні, зокрема прирівнявши країну-агресора Росію до жертви повномасштабної війни — України. Також понтифік висловлював неоднозначні заяви закликаючи Україну до миру, проте уникав прямого засудження Росії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Туреччині зробили заяву про мирні переговори щодо війни в Україні.

Також "Коментарі" писали про те, що Папа Римський розповів, за кого потрібно голосувати на виборах у США.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини