Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна отримає мільйони одиниць боєприпасів від союзника Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна отримає мільйони одиниць боєприпасів від союзника Росії

Зброя одного з найбільших союзників Росії потрапить в Україну та буде застосована проти армії РФ.

5 жовтня 2023, 09:55
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Уряд США схвалив передати Україні конфісковане в Ірану минулого року озброєння та боєприпаси. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на заяву Центрального командування США.

Україна отримає мільйони одиниць боєприпасів від союзника Росії

Українські військові. Фото з відкритих джерел

У заяві йдеться, що військово-морські сили США 9 грудня 2022 року натрапили на корабель без розпізнавальних знаків, який перевозив озброєння з Ірану до Ємену у порушенні резолюцій Ради Європи. Як наслідок США вилучили контрабанду іранської зброї.

У липня американський уряд через цивільні позови отримав у власність ці боєприпаси, а тепер відправляє їх в Україну.

"Уряд США передав українським збройним силам приблизно 1,1 мільйона набоїв калібру 7,62 мм", — заявлено у Центральному командування збройних сил США.

Загалом за даними Центрального командування за два місяці проведення спецоперацій поблизу Ірану, США та їх партнерам вдалось вилучити загалом 5 тис. одиниць зброї та 1,6 мільйона боєприпасів.

Нагадаємо, що після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, Москва знайшла союзника в особі Ірану, який надає Кремлю озброєння, зокрема іранські дрони-камікадзе для ударів по українській території.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що дві європейські країни заявили про вичерпання запасів зброї для України. Представники цих країн закликали створити нову стратегію для підтримки України та просять інших союзників надсилати більше зброї.

Також "Коментарі" писали, що росіяни випробовують експериментальну зброю з ядерним двигуном. Попередні спроби запуску цих ракет не дали позитивного результату.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини