Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна оновила секретну зброю Другої світової: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна оновила секретну зброю Другої світової: деталі

Йдеться про новий тип зброї, пов'язаний з прямими ударами по цілях як у повітрі, так і на землі

5 вересня 2024, 08:30
Поділіться публікацією:

Українські військові оновлюють секретну зброю Другої світової війни за допомогою сучасних технологій для безпілотних бомб. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Forbes" із посиланням на російського військового блогера UAV Developer.

Україна оновила секретну зброю Другої світової: деталі

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що нова українська секретна зброя: підривник безпілотної бомби з лазерним датчиком для вимірювання відстані до мети, який може привести в дію бомбу на будь-якій відстані від мети.

UAV Developer описує його як простий пристрій без технологічних хитрощів, але досвід, що стосується Другої світової війни, показує, наскільки ефективним може бути цей тип зброї.

Українці талановиті у створенні нових підривників для старої зброї. Найвідомішим прикладом є детонатор Johnny або Jonik, встановлений на радянських протитанкових мінах PTM-3.

Оригінальний підривник є простим натискним вимикачем, який спрацьовує тільки тоді, коли по ньому проїжджає танк. Підривник Johnny має магнітометр та акселерометр. Магнітометр активує міну, коли великий металевий об'єкт знаходиться близько, тому міна спрацьовує, коли гусениці танка проходять на всі боки, не вступаючи в контакт. Акселерометр означає, що будь-яка спроба зрушити міну з місця приводить її в дію.

Аналітик Рой зафіксував кілька інших нових підривників, пов'язаних із безпілотними мінами, із затримками за часом та магнітними чи іншими датчиками. Безпілотники встановлюють цю зброю на дорогах далеко від фронту.

"ЗСУ систематично мінували російські логістичні шляхи на глибину до 15 км за допомогою різних протитранспортних мін. Вони роблять це вночі за допомогою важких безпілотників", — розповів Рой.

"Лазерний підривник — це крок уперед у плані складності. Хоча його можна використовувати для мінування поза маршрутом, це тип, пов'язаний з прямими ударами по цілях як у повітрі, так і на землі, варіант класичного безконтактного підривника", — пише видання.

Читайте також на порталі "Коментарі" — прорив у Курську область показав уразливість РФ: на що нездатна російська армія.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини