Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна офіційно попросила у Німеччини крилаті ракети Taurus: у чому їхня особливість
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна офіційно попросила у Німеччини крилаті ракети Taurus: у чому їхня особливість

Повідомляється, що ще на початку травня у президента Зеленського була розмова з канцлером Шольцем щодо постачання ракет Taurus.

27 травня 2023, 09:00 comments4828
Поділіться публікацією:

Україна звернулася до Німеччини із офіційним запитом, у якому просить надати їй крилаті ракети Taurus. Як передає портал "Коментарі", цю інформацію підтвердили одразу кілька джерел, зокрема видання "Spiegel" та "Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung".

Україна офіційно попросила у Німеччини крилаті ракети Taurus: у чому їхня особливість

Крилаті ракети Taurus. Фото: з відкритих джерел

За даними Spiegel, запит на постачання Taurus надійшов до Німеччини від української сторони в останні дні.

Видання "Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung" повідомляє, що про постачання Україні німецьких ракет президент Володимир Зеленський та канцлер Олаф Шольц розмовляли в Берліні ще в перші дні травня.

Варто зазначити, що крилата ракета Taurus запускається з винищувача і може доставляти 400-кілограмову боєголовку на понад 500 кілометрів. Якщо ракети Taurus з'являться на озброєнні в української армії, вони зможуть завдавати ударів навіть за захищеними цілями, як-от командні бункери або склади боєприпасів. Аналог ракети Taurus вже має ЗСУ. Йдеться про британську Storm Shadow, але зараз, мабуть, командування ЗСУ, ухвалило рішення посилити удари по російських військових об'єктах і для цього намагається розширити спектр озброєння.

Читайте також на порталі "Коментарі" — забезпечення України винищувачами F-16 – пріоритет для США, а реалізація розпочнеться найближчими місяцями, заявив представник Держдепу Меттью Міллер. При цьому він уточнив, що США прояснили українцям, що не заохочують атаки за межами українських кордонів. Водночас, запевняє Міллер, Україна має право вирішувати, як вона хоче проводити військові операції, адже війну розпочала Росія, яка є агресором. У свою чергу, міністр ВПС США Френк Кендалл зазначає, що пройде щонайменше кілька місяців, перш ніж Україна отримає можливість задіяти F-16 у війні проти Росії. Що можна сказати про поведінку Заходу останнім часом у ракурсі російсько-української війни? Які очікування на найближче майбутнє? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини