Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна обговорила з РФ обмін полонених на Курщині
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна обговорила з РФ обмін полонених на Курщині

Полонених у Курській області утримують у цивілізованих умовах

14 серпня 2024, 21:33
Поділіться публікацією:

Український і російський омбудсмени обговорили обмін полоненими після поповнення обмінного фонду військовими армії РФ у Курській області.

Україна обговорила з РФ обмін полонених на Курщині

ЗСУ взяли в полон сотні росіян на Курщині. Фото з відкритих джерел

Уповноважений ВРУ з прав людини Дмитро Лубінець повідомив, що обговорив з Уповноваженою з прав людини в РФ Тетяною Москальковою тему військовополонених у Курській області.

Український омбудсмен розповів, що російських військовополонених утримують у відповідності до норм Женевської конвенції.

"Військовослужбовці ЗСУ, на мій погляд, чітко дотримуються норм міжнародного гуманітарного права. На підставі Женевської конвенції ЗСУ беруть у полон російських військових, не піддаючи їх тортурам і жорстокому поводженню", — розповів Дмитро Лубінець.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що лейтенант Збройних Сил України з позивним "Алекс" повідомив, що захоплені в полон російські військові висловили бажання воювати на боці України в російських добровольчих угрупуваннях. За його словами, російські добровольці мають пройти перевірки, щоб потрапити до лав українських сил. Український військовий та автор телеграм-каналу "Офіцер" розповів про несподіване рішення, яке ухвалили деякі російські солдати, які потрапили в український полон під час боїв у Курській області. "Є перші полонені з КуНР, які погодились воювати в лавах РДК та Легіону Свободи росії. Надалі їх чекають спецперевірки, але таких, відверто кажучи, небагато", — розповів військовий. За словами головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, Україна за тиждень боїв у Курській області взяла під контроль на території Росії 74 населених пункти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.reuters.com/

Новини