Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна нібито продає Одеську область Франції: у ЦПД спростували російський фейк
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна нібито продає Одеську область Франції: у ЦПД спростували російський фейк

Центр протидії дезінформації спростував російський фейк щодо "новини" про буцімто продаж українських областей Франції та Великій Британії.

10 квітня 2024, 17:07
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Серед деяких Telegram-каналів поширилась інформація про нібито продаж кількох областей України іншим країнам. На це відреагували у Центрі протидії дезінформації РНБО України (ЦПД) та спростували російський фейк.

Україна нібито продає Одеську область Франції: у ЦПД спростували російський фейк

Одеська область на карті України. Фото з відкритих джерел

В мережі поширюються фотографії та дезінформація, що українська влада нібито продає Одеську область Франції, а Миколаївську пообіцяла передати Великій Британії. 

Україна нібито продає Одеську область Франції: у ЦПД спростували російський фейк - фото 2

Як пояснили у ЦПД, росіяни взяли за основу фейку світлини народного депутата України з грудня 2022 року. Крім того, інформацію про "продаж" українських областей ворожі Telegram-канали також використали стару та неправдиву.

"Насправді це фейк, який є частиною плану з дискредитації української влади. Проаналізувавши цю "новину", Центр встановив, що рашисти поширювали ідентичну інформацію раніше -  у грудні 2022 року", — повідомили у ЦПД.

Україна нібито продає Одеську область Франції: у ЦПД спростували російський фейк - фото 3

У Центрі протидії дезінформації також пояснили мету російського фейку.

"Мета цієї інформаційної кампанії — створити ілюзію несамостійності України та посіяти невпевненість українців у майбутньому країни", — наголосили в українській установі.

В ЦПД також закликали перевіряти інформацію, звертати увагу на джерело поширення та ставитись критично до подібних "новин", щоб не дати ворогу ввести себе в оману.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Центрі протидії дезінформації спростували інформацію про мобілізацію жінок.

Також "Коментарі" писали про інцидент, який стався в Одеській області. Люди у військовій формі запакували неповнолітнього в автобус. За цим випадок поліція проводить розслідування щодо викрадення людини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

10 квітня 2024, 17:11

Яка ж тут дискредитація, якщо Україна увійде у склад розумово-розвинутих країн?


Новини