Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна невдовзі може отримати "зброю майбутнього"
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна невдовзі може отримати "зброю майбутнього"

На війні в Україні може відбутись перше у світі бойове застосування лазерної зброї. Нова військова технологія активно вивчається кращими арміями світу.

15 квітня 2024, 12:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:








Лазерна система DragonFire, яка здатна знищувати безпілотники та артилерійські боєприпаси, має надійти на озброєння британської армії у 2027 році. Проте міністр оборони Грант Шеппс заявив, що ця "зброя майбутнього", може потрапити в Україну раніше, де і відбудеться бойовий дебют DragonFire.

Україна невдовзі може отримати "зброю майбутнього"

Приклад застосування лазерної зброї. Фото з відкритих джерел

Лазерну зброю раніше можна було бачити у фільмах, або ж читати про нього в науково-фантастичних книгах, однак з’являється все більше ознак того, що ця "зброя майбутнього" стане реальністю в найближчі роки.

Над лазерною зброєю працює ряд країн, а однією з лідерів виявилась Велика Британія, яка кілька місяців тому провела успішні випробовування та планує оснастити свою армію такою зброєю у 2027 році. Але лазерна система DragonFire може потрапити в Україну ще раніше, де буде використана у боротьбі з російськими безпілотниками та іншими загрозами з повітря, зокрема такий сценарій описав британський міністр оборони Грант Шаппс.

"У Європі йде повноцінна війна, і ми маємо ультрасучасну, новаторську зброю, яка може стати в нагоді в ній. Я б сказав, що не обов’язково бути готовим на 100%, щоб українці її отримали. Нашою цільовою датою є 2027 рік, але, звичайно, я перевірю, як ми можемо прискорити цю дату", — сказав Шаппс.

Аналітики вважають, що лазерна зброя може опинитись в Україні у другій половині 2025 року. Наразі експертам незрозуміло, чи ця військова технологія зможе стати ефективною, однак практичне застосування на війні в Україні зможе дати відповідь.

DragonFire – це лазерна зброя, яка націлює інтенсивний промінь світла на об’єкт, що призводить до його структурних пошкоджень. У Міноборони Великої Британії вказують, що лазерна система має ряд переваг над сьогоднішніми засобами ППО. Наприклад, це висока точність зброї, яка може влучити у ціль розміром з монету з відстані кілометра, а також дешевизна. Один постріл коштує 10 фунтів (близько 500 гривень).

Відео з випробуваннями лазерної зброї британськими військовими можна побачити нижче:

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що лазерну зброю активно випробовують у США та Китаї.

Також "Коментарі" писали, що Україна скопіювала найкращу зброю Росії, яка тепер буде застосовуватись проти окупантів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини