Головна Новини Суспільство Війна з Росією Путін цього не очікував: Україна скопіювала найкращу зброю Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін цього не очікував: Україна скопіювала найкращу зброю Росії

Україна активно займається зворотною розробкою, досліджує російську військову техніку, копіює її характеристики та використовує на війні проти Росії.

15 квітня 2024, 11:33 comments5794
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Українські військові скопіювали та відтворили один з кращих російських безпілотників-камікадзе "Ланцет", заявив німецький журналіст Юліан Рьопке. За його словами, тепер у "Путіна справжня проблема".

Путін цього не очікував: Україна скопіювала найкращу зброю Росії

Російський безпілотник "Ланцет". Фото з відкритих джерел

У свої статті для видання Bild Юліан Рьопке повідомив, що українська компанія CDET (Company of Defense and Electronic technology) створила дрон, який фактично є копією російського безпілотника "Ланцет". 

За його словами, безпілотник отримала назву Ram X, однак українські військові завдяки подібності до "Ланцету" з характерними вісьма крилами та унікальній формі, називають його "Укроланцет". 

Рьопке вказує, що нещодавно опубліковані відео СБУ, де показана серія ударів українських безпілотників по російських зенітних системах та інших транспортних засобах, продемонструвала можливості українського аналога російського "Ланцета". 

"Усе це говорить про те, що Україні — як було оголошено кілька місяців тому — вдалося не лише скопіювати найпотужнішу російську зброю, але й масово виробляти її", — підсумовує німецький журналіст.

У лютому 2024 року міністр цифрової трансформації Михайло Федоров зазначив, що Україна в рамках проєкту "Армія дронів" за два місяці матиме аналог російського дрона "Ланцет". Таким чином Україна активно проводить реверс-інжиніринг, тобто зворотну розробку, яка вивчає та аналізує ворожу техніку, а потім дозволяє використовувати найкращі її характеристика на користь ЗСУ. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Україна почала використовувати на полі бою зброю, яка є аналогом військової техніки часів Стародавнього Риму.

Також "Коментарі" писали про військового, який назвав несподівану небезпеку, яку може нести російська трофейна техніка.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини