Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна не хотіла б використовувати цю зброю на своїй території – Пристайко
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна не хотіла б використовувати цю зброю на своїй території – Пристайко

Посол України у Великій Британії відреагував на рішення США відправити заборонені боєприпаси до України.

11 липня 2023, 16:25
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Український посол у Великій Британії Вадим Пристайко відреагував на новий пакет військової допомоги від Сполучених Штатів, до якого увійшли касетні боєприпаси, що заборонені у понад 120 країнах світу. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Sky News.

Україна не хотіла б використовувати цю зброю на своїй території – Пристайко

Посол України у Великій Британії Вадим Пристайко. Фото з відкритих джерел

Дипломат Вадим Пристайко вважає, що Україна, якби могла, то не використовувала касетні бомби для захисту від російських окупантів.

"Ми не хочемо використовувати це на нашій території. Ми пообіцяли, що ніколи не будемо використовувати їх за межами нашої території", — сказав Пристайко.

Посол повідомляє, що українські військові будуть позначати місця, де були застосовані касетні боєприпаси, адже розуміють проблеми, які з цим пов'язані. Окрім того, Пристайко додає, що слава за кесетними бомбами йде недобра.

Також український посол висловився щодо саміту НАТО, який проходить у Вільнюсі. На ньому члени альянсу проводять дискусії щодо можливого членства України в НАТО.

"Я б хотів, щоб лідери нічого не вигадували, просто запросили нас до НАТО і все", — сказав Пристайко.

Нагадаємо, що касетні боєприпаси – це снаряд, який вибухає у повітрі та розкидує бомби на великій площі, які мають здетонувати при потраплянні на землю. Однак частина таких бомб не вибухає та залишається у землі, що становить небезпеку для населення у майбутньому.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Північна Корея назвала рішення США щодо України злочинним актом.

Також "Коментарі" писали про реакцію світових лідерів на крок США щодо відправки касетних боєприпасів в Україну. Китай заявив про стримане ставлення до постачання Сполученими Штатами забороненої зброї. А лідер Камбоджі вважає рішення США найбільшою небезпекою для українців на багато років.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини