Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна не готова до зими з морозом: що буде з енергетикою
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна не готова до зими з морозом: що буде з енергетикою

Юрій Корольчук зазначив, що Укренерго досі не відновило свою повноцінну роботу.

13 жовтня 2024, 21:45
Поділіться публікацією:

 Юрій Корольчук, експерт Інституту енергетичних стратегій, висловив занепокоєння щодо готовності української енергосистеми до морозної зими. За його словами, енергетична інфраструктура підготовлена лише до умов відносно теплої зими, коли нічні температури не опускаються нижче 3-5 градусів морозу.

Україна не готова до зими з морозом: що буде з енергетикою

Відключення світла в Україні (фото з відкритих джерел)

Корольчук зазначив, що енергетична система все ще не відновилася після руйнувань 2022-2023 років. Хоча на теплових блоках було проведено лише оперативний ремонт, капітальних ремонтів не здійснювали через брак часу і фінансів. Багато підстанцій залишаються в режимі тимчасових ремонтів, і заміна обладнання, такого як автотрансформатори, була виконана не на всіх об'єктах.

Також експерт звернув увагу на те, що не варто надмірно оптимістично сприймати наявність запасного обладнання, оскільки його ефективне використання потребує додаткової підготовки. Технічна допомога, надана Україні у вигляді обладнання, не гарантує можливості негайного його використання без відповідної підготовки.

"Це точно не факт, що все це обладнання можна буде використати без відповідної підготовки. Те, що воно привезене, подароване нам в якості технічної і гуманітарної допомоги, — це не означає, що його можна одразу використати. От у чому проблема", — додав він.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що в Україну йдуть заморозки, чи будуть знову відключати світло. Заступник міністра енергетики Микола Колесник зазначив в ефірі телемарафону, що енергосистема країни працює стабільно, і прогнозовані заморозки будуть короткотривалими, тому запроваджувати графіки відключень не планується.
 
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини