Головна Новини Суспільство події В Україну йдуть заморозки: чи будуть знову відключати світло
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україну йдуть заморозки: чи будуть знову відключати світло

Зазначається, що зниження температури призводить до збільшення навантаження на електромережу.

сьогодні, 18:20
Поділіться публікацією:

В Україні найближчим часом очікуються перші заморозки, проте це не має стати причиною відключень електроенергії. Заступник міністра енергетики Микола Колесник зазначив в ефірі телемарафону, що енергосистема країни працює стабільно, і прогнозовані заморозки будуть короткотривалими, тому запроваджувати графіки відключень не планується.

В Україну йдуть заморозки: чи будуть знову відключати світло

Відключення світла в Україні (фото з відкритих джерел)

Місцева влада вирішуватиме, коли розпочати опалювальний сезон, зважаючи на те, що середньодобова температура повинна опуститися нижче +8°C протягом трьох діб поспіль. Колесник також звернув увагу, що тривале зниження температури призводить до збільшення споживання електроенергії, але завдяки проведеним технічним заходам, включно з підготовкою об’єктів атомної генерації, енергосистема готова до збільшеного попиту. Наразі в енергосистемі працюють дев'ять енергоблоків, що допомагає забезпечувати стабільне постачання електроенергії.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Кабмін дозволив вмикати світло у парках та кондиціонериКабінет міністрів затвердив розпорядження щодо внесення змін до документу №510, яким заборонялося використовувати кондиціонери повітря, зовнішнє освітлення будівель та прилеглої території підприємствами, установами, організаціями, що належать до сфери їх управління, господарськими товариствами, у статутному капіталі яких 50 і більше відсотків акцій (часток) належать державі, до 31 грудня 2024 року. 

Також Апарату Верховної Ради України, Офісу Президента України, Державному управлінню справами, органам судової влади, Офісу Генерального прокурора, правоохоронним органам, іншим державним органам, Національному банку, Національній академії наук та національним галузевим академіям наук, органам місцевого самоврядування рекомендувалося забезпечити економію електричної енергії у приміщеннях зазначених органів та установ, а також підпорядкованими їм органами, підприємствами, установами, організаціями, зокрема шляхом припинення використання кондиціонерів повітря, зовнішнього освітлення будівель та прилеглої території та освітлення зовнішньої реклами.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини