Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна намагається обхитрити росіян на фронті: The Telegraph розкрив деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна намагається обхитрити росіян на фронті: The Telegraph розкрив деталі

За інформацією The Telegraph, Україна активно будує муляжі зброї, щоб дати Росії неправдиві цілі

30 березня 2024, 11:05
Поділіться публікацією:

Україна активно будує муляжі зброї із підручних матеріалів, щоб дати окупантам на фронті хибні цілі. Як передає портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання The Telegraph.

Україна намагається обхитрити росіян на фронті: The Telegraph розкрив деталі

Муляжі на фронті. Фото: із відкритих джерел

ЗМІ зазначає, що останнім часом попит на муляжі зброї на фронті різко зріс, оскільки українські війська стикаються з посиленням російських ударів та скороченням поставок. Українські добровольці будують моделі ракетних установок та артилерійських знарядь із підручних матеріалів у натуральну величину, з метою обдурити Росію та змусити її витрачати боєприпаси на знищення хибних цілей.

Зазначається, що лише одна з груп за останній рік збудувала понад 200 макетів протитанкових керованих ракетних установок "Стугна" та двох гаубичних артилерійських гармат Д-20, які були розгорнуті на фронті. На розробку першої імітаційної ракетної установки пішло два місяці, а її вартість становила близько 3000–4000 гривень. Але з того часу виробничий процес був прискорений до кількох днів, а ціна знижена до 1000 гривень.

Також надійшло замовлення на розробку більш складних моделей, зокрема макет ракетного комплексу "Патріот". Його розробка коштуватиме приблизно 10 000 доларів. Також українці створюють фальшиві системи "Старлінк", якими також б'ють росіяни. Хибні термінали розміщують поруч із справжніми, щоб спантеличити російську розвідку.

Водночас, українські захисники зазначають, що фальшива зброя навряд чи стане вирішенням проблеми затримок із західною допомогою.

"Основна ідея цих моделей — виснажити противника і побачити його позицію. Нам потрібна справжня зброя, тому що ми можемо виграти війну тільки зі справжньою зброєю", — зазначають бійці.

Читайте також на порталі "Коментарі" — заморозка чи ескалація: до чого наближається війна в Україні та що стане ключовим чинником. Експерти детально проаналізували ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини