Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна на Раді безпеки ООН назвала головну мету ударів Росії по Одесі
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна на Раді безпеки ООН назвала головну мету ударів Росії по Одесі

Постпред України при ООН Сергій Кислиця заявив, що Росія б'є Одесою, щоб зірвати морський коридор

9 березня 2024, 09:05 comments1884
Поділіться публікацією:

Росіяни свідомо не дають спокою Одесі. Обравши це місто однією з головних цілей для авіаударів, окупанти намагаються зірвати функціонування морського коридору, створеного ВМС України після виходу Росії з Чорноморської зернової ініціативи. Росіянам не дає спокою той факт, що Україна знову може експортувати свою продукцію морем. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву на засіданні Ради Безпеки зробив постпред України при ООН Сергій Кислиця, пише "Укрінформ".

Україна на Раді безпеки ООН назвала головну мету ударів Росії по Одесі

Сергій Кислиця. Фото: з відкритих джерел

"Спроби Росії шантажувати міжнародне співтовариство виходом з ініціативи провалилися. Однак Україна... незважаючи на війну, запустила морський коридор і продовжує посилювати його ефективність", — Сергій Кислиця.

За його словами, із серпня 2023 року з портів "Одеса", "Південний" та "Чорноморськ" було експортовано майже 30 млн тонн вантажів до 42 країн світу. З них понад 8 млн. тонн — тільки в лютому. 80% відвантажень складає аграрна продукція.

Фактично експорт з українських чорноморських портів досяг рівня, який можна порівняти з тим, що був до повномасштабного вторгнення, зазначив постпред.

Кислиця зауважив, що Російський Чорноморський флот, чисельність якого постійно скорочується, більше не наважується з'являтися у північно-західній частині Чорного моря, не говорячи вже про його здатність блокувати українські порти.

За його словами, все, що залишається Росії, — це запускати ракети, намагаючись залякати Україну та торгових партнерів, сказав він, наголосивши на важливості посилення протиповітряної оборони портів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — серйозний удар по режиму диктатора Путіна: яку операцію ЗСУ аплодує Захід.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини