Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна може зупинити бойові дії на фронті: що на це вказує
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна може зупинити бойові дії на фронті: що на це вказує

Україна нібито розраховує зробити ставку виключно на свою ракетну програму і це при тому, що на фронті гостро бракує ракет

25 липня 2024, 12:36 comments3380
Поділіться публікацією:

Україна у майбутньому планує застосовувати власні ракети, про це повідомив президент Володимир Зеленський. Більше того, за його словами, ракетна програма країни має хорошу динаміку.

Україна може зупинити бойові дії на фронті: що на це вказує

Війна в Україні

"Наша ракетна програма має хорошу динаміку. Важке завдання, але поступово ми наближаємось до можливості застосовувати свої ракети, а не лише покладатися на ракети у постачанні від партнерів”, – сказав глава держави.

Окрім того, Зеленський підкреслив, що Україна має з часом вийти на “максимальну самооборонну самостійність”.

При цьому як відзначив політичний експерт Олександр Кочетков, за його інформацією, з ракетною програмою України не все так райдужно, як розповідає президент.

"Робота по нарощування власного виробництва ракет насправді іде, але стикається з труднощами. І не тільки у зв’язку з прицільними атаками наших виробничих потужностей, що, до речі, свідчить про наявність у нашому ВПК ворожої агентури, але й з організаційними проблемами", — відзначив експерт.

На його думку, за таких умов відмовлятися від ракет західних партнерів просто безглуздо.

"Відмовитися від НАТІвських ракет за наявних умов ми можемо лише в одному неприйнятному випадку: Україна раптово припинить бойові дії, і тоді ракети дійсно не знадобляться. В усіх інших варіантах без ракетної техніки наших партнерів нам не обійтися. І зараз спостерігається серйозний дефіцит майже всіх типів ракет, в першу чергу, для фронтової ППО, що не дозволяє ефективно протидіяти ворожим розвідувальним безпілотникам", — відзначив експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Україна до кінця року не може перейти у контрнаступ, адже для цього їй бракує ресурсів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини