Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи можуть ЗСУ до кінця року перейти у контрнаступ: відповідь аналітика
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи можуть ЗСУ до кінця року перейти у контрнаступ: відповідь аналітика

В української армії немає ресурсів для наступальних дій

10 липня 2024, 23:52
Поділіться публікацією:

Контрнаступ Збройних сил України до кінця 2024 року неможливий, оскільки в України немає для цього достатніх ресурсів, вважає військовий аналітик Владислав Селезньов. 

Чи можуть ЗСУ до кінця року перейти у контрнаступ: відповідь аналітика

ЗСУ перебувають в обороні. Фото з відкритих джерел

"Останні кілька днів у мене запитують, чи спроможна українська армія до кінця цього року перейти в контрнаступ. Моя відповідь очевидна: ми не маємо достатньої кількості ресурсів, щоб організувати такі заходи. ЗСУ станом на сьогодні, перебуваючи в стратегічній обороні, відчувають брак ресурсів для того, щоб ефективно стримувати всі ворожі атаки", — наголосив Владислав Селезньов. 

За словам військового аналітика, для проведення результативної наступальної кампанії Україна має накопичити достатню кількість ресурсів — зброї, військової техніки, боєприпасів, а також збільшити, підготувати та озброїти особовий склад.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що не володіє інформацією про підготовку Росією до ведення бойових дій проти членів Альянсу. Столтенберг зазначив, що наразі у Росії немає можливостей для розгортання таких ресурсів, оскільки Кремль веде загарбницьку війну проти України. "Ми не бачимо прямо зараз військової небезпеки для жодного з союзників, оскільки Росія зараз повністю зайнята війною проти України", — сказав генсек НАТО.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що у ході наступу на місто Покровськ Донецької області російські окупанти намагаються закріпитися в Новоселівці Першій та взяти під повний контроль Євгенівку. Зокрема, 9 липня загарбники намагалися увійти в Новоселівку Першу зі сходу та півночі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/kyivtv/67335

Новини