Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна може змусити, щоб їй допомагали так, як і Ізраїлю. Що треба зробити
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна може змусити, щоб їй допомагали так, як і Ізраїлю. Що треба зробити

Ізраїль ще з минулого століття робив все для того, щоб з ним рахувалися і при потребі допомагали, відзначив у Фейсбуці політолог Тарас Загородній. За його словами, Україна може домогтися такого ж результату

15 квітня 2024, 13:12
Поділіться публікацією:

Щоб змусити Захід допомагати у скрутному становищі, Ізраїль ще з 50-років минулого століття важко працював. Навіть, каже Тарас Загородній, довелося повоювати з солдатами тоді, ще Британської імперії, під мандатом якої знаходилася сучасна територія Ізраїлю, бо ніхто особливо не бажав створення держави Ізраїль.

Україна може змусити, щоб їй допомагали так, як і Ізраїлю. Що треба зробити

Війна в Україні

Окрім того, підкреслив експерт, довелось пережити карткову систему, безкоштовну важку працю в кібуцах, бо майже весь вільний ресурс йшов у власну оборонку.

"В результаті, станом на 73 рік, країна, яка розміром з Київську область та населенням 3 млн, вже виробляла свої літаки, модернізувала танки та багато чого іншого. Довелось навіть у 67 році пошкодили американський корабель зв'язку у Середземному морі. Тоді загинуло 40 американців. Неофіційна версія через те, щоб не повідомили, що Ізраїль збирається захоплювати Голанські висоти",
— додав політолог.

При цьому він підкреслив, що Ізраїль системно працював і працює, щоб входити в ВПК США. Тепер там велика взаємозалежність. Тому вигідніше Ізраїль підтримувати, незважаючи на лівацькі настрої у самих США, говорить Загородній.

"Гроші інвестувати в науку, військові розробки. А не руйнували вищу технічну освіту, як це зараз робить диверсант міністр освіти Оксен Лісовий, який за різними даними закрив факультет ракетобудування у Дніпрі. Немає інженерів — немає захисту держави. На кого працює цей міністр?"
— запитує експерт.

Тобто, за його словами, Ізраїлю допомагають, бо він сам собі допомагає – давно, системно, і інвестиції в Ізраїль йдуть в першу чергу тому, що він може захистити ці самі інвестиції.

"Тому, тільки власний ВПК, тільки власна зброя може забезпечити таку саму підтримку з боку союзників. Для цього потрібно скоротити непотрібні витрати, обмежити непотрібний імпорт, щоб не вивозити за кордон валюту ( наприклад, завезення елітних авто в країну тощо), скоротити купу чиновницького непотребу, обкласти податками паразитів фінансистів та банкірчиків, які не хочуть фінансувати ВПК, паразитів агробаронів, які вивозять сировину за кордон і не розвивають промисловість. Увесь зібраний ресурс в розширення державного замовлення для приватного ВПК",
— заявив політолог.

За таких умов, вважає експерт, Україні всі будуть допомагати, бо допомагають лише сильним.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Захід не допомагає Україні не тому, що боїться ядерного удару РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини